Öncülük eden bir kent

19-21 Eylül 2023 tarihleri arasında açık olacak fuara birçok firma katılım sağladı. Açılışta konuşan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, “Demiryolunun Türkiye’de ki ve Eskişehir’deki gelişimini biliyoruz. Eskişehir demiryolu sektörünün en önemli öncü illerinden birisi ve demiryolunun Türkiye’deki gelişimine öncülük eden bir kent” dedi.

_MG_0442

Pay almalı

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı  Metin Güler, “Dünyadaki demiryolu gelişimlerini yakından takip ediyoruz. Ulaşım ve taşımayla alakalı yapılan planlamalar bundan sonraki süreçte bu sektöre daha fazla yatırım yapma gereksinimini ortaya koyuyor. Eskişehir bundan pay almalı diye düşünüyorum” dedi.

Fuar çok kıymetli

Eskişehir Organize Sanayi  Bölgesi Başkanı  Nadir Küpeli , “Bu alanda marka olan bir vilayette, raylı sistemler fuarı düzenlemek son derece kıymetli. Ülkemizin sanayi bakımından en köklü mazisine sahip olan, illerden birisi olan Eskişehir. 1894 yılında bu serüvene başlamış. Biz demiryolunun merkezinde bir şehirde yaşıyoruz.  Bu yüzden bu fuar çok kıymetli” dedi.

Editör: Sakarya Gazetesi