Eskişehir'deki bir özel okulda meydana gelen olayda, 12 yaşındaki E.T.D. adlı 7. sınıf öğrencisi, Türkçe dersinde sakız çiğnediği gerekçesiyle öğretmeni P.E.O. tarafından uyarıldı. Türkçe öğretmeni P.E.O., ders sırasında sakız çiğneyen öğrencisinden ağzındaki sakızı çıkarmasını istedi. Öğrenci sakızı çıkararak kendisinin çöpe atacağını belirtti, ancak öğretmen P.E.O., çocuğun elinden sakızı aldı.

WhatsApp Image 2023-11-19 at 11.10.06

Öğretmen P.E.O.

Eskişehir'de deprem oldu! Eskişehir'de deprem oldu!

Saçına yapıştırdı 

İddiaya göre çiğnenmiş sakızı sert bir şekilde öğrencinin başına vurarak saçına yapıştırdı. Ardından öğretmen P.E.O., sakızı öğrencinin saçından çıkarmak istedi, ancak başarılı olamadı. Bunun üzerine diğer öğrencilerden aldığı bir makasla, E.T.D.’nin saçına yapışan sakızı kesti.

Suç duyurusu 

E.T.D.’nin babası Oğuz D., oğluna yönelik şiddeti belirterek, öğretmen P.E.O. hakkında suç duyurusunda bulundu. Oğlu için hastaneden rapor alan baba Oğuz D., ayrıca öğretmeni Eskişehir Valiliği’ne ve CİMER’e şikayette bulundu.

Psikolojisi bozuldu 

Sınıfta maruz kaldığı şiddetin, çocuğunun psikolojisini olumsuz etkilediğini ifade eden baba Oğuz D., yaşananları şu şekilde dile getirdi: sınıf öğrencisi olan oğlum, derste midesi ağrıdığı için arkadaşından naneli sakız alıp çiğnedi. Derse girince ağzında sakız olduğunu unuttu. Türkçe dersinde olan oğlum, P.E.O. adlı öğretmenin uyarısı üzerine ağzındaki sakızı çıkardı. Öğretmen, sinirli bir şekilde oğlumun yanına gelip sakızı istedi. Oğlum, 'Sakızı ben atarım öğretmenim' dediği halde, öğretmen 'Hayır, ver bana' diyerek sakızı aldı ve sert bir şekilde kafasına vurarak oğlumun saçına sakız yapıştırdı. Oğlumun kafası çok acıdı, daha sonra sınıftaki arkadaşları gülüp dalga geçince oğlum ağlamaya başladı. Ardından öğretmen, oğlumun saçını makasla keserek sakızı çıkardı. Oğlum, bu yaşananlar nedeniyle psikolojik olarak çok etkilendi ve şu an okula gitmek istemiyor. Hiçbir öğretmen, oğlumun saçını kesip şiddet uygulayıp saçına sakız yapıştıramaz. Bu konuyla ilgili gerekli mercilerin ilgilenmesini rica ediyorum. 

Kaynak: Kemal Atlan (Sözcü)

Editör: Sakarya Gazetesi