Eskişehir Teknik Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Anabilim Dalı'nda görev yapan Prof. Dr. Bekir Karasu'dan 5 gündür haber alınamıyordu. En son Nabi Avcı bulvarında görüntülenen Prof. Karasu'nun cansız bedeni, Karacaşehir'de Porsuk Çayı kenarında bulundu. Emniyet güçlerinin soruşturması devam ederken, Ekol TV'de verilen son dakika haberiyle olayın cinayet olabileceği iddia edildi.

Bekir Karasu-2

Ekol TV Haber Müdürü Serhat Alaattinoğlu canlı yayında şu ifadeleri kullandı: 

"Üniversiteden çıktıktan sonra ailesi kendisine ulaşamıyor. Polise gidiyorlar. Polis kayıp başvurusu sonrası arama çalışmalarını başlatıyor. Bugün 5'incü gün. 5 gündür kendisinden haber alınamıyordu. Arabası da yoktu ortada. Polis kapsamlı bir soruşturma başlattı. Güvenlik kamera görüntüleri incelendi. Üniversiteden çıktıktan sonra kendi arabasına biniyor. O anda yanında kimse yok. Plaka üzerinden KGS ve PTS ile gitmiş olduğu yerlerle ilgili sistemden çalışmalar yapılıyor. Hassas burunlu bölgelerde ormanlık alanlar, Porsuk Çayı'nın kenarı Eskişehir'in çevresinde bulunan alanlarda didik didik aramalar yapılıyor. 5 gündür kendisinden haber alınamıyordu. Bugün polis ekipleri önce arabasına ulaştı. Daha sonra çevresinde arama yaptılar. Porsuk Çayı'da doğru. Eskişehir'in 3 km. dışında, Karacaşehir bölgesinde, Porsuk Çayı'nın kenarında maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Vücut bütünlüğüne ulaşılamamıştı. Bu bölgede tam da çayın kenarında cansız bedeni bulunuyor. Önce intihar etme şüphesi akla geliyor. Vücudunda delici kesici aletle, silahla vurulma tespit edilemiyor. E tabi silah da yok. Silah da olmayınca akla nasıl öldüğü yönünde değerlendirmeler geliyor. Ve boğaz, boyun kısmında biraz morluk tespit ediliyor. Sonra cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kesin ölüm nedeni tabi ATK raporunda çıkacak" dedi.

Otomobille 2 motosiklet çarpıştı: 2 yaralı Otomobille 2 motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Ekol Tv

Poliste boğulduğu yönünde bazı şüpheler olduğunu belirten Alaattinoğlu, "Maalesef bir cinayete kurban gittiği yönünde çok güçlü deliller var. Onunla ilgili iki senaryo var. Polis 5 gündür çalışmalar yapıyor. Gasp amaçlı oluğu yönünde bilgiler var. Arabasında arama yapılmış. Ziynet eşyası, parası saati alındığı yönünde şüpheler var. Polis çok önemli birkaç görüntüye ulaşıyor. Profesörle beraber yanında 1-2 kişi var arabanın içinde. Daha sonra o kaybolduğu bölgeden muhtemelen orada kamera görüntüsü yok. Boğulduktan sonra cesedin sürüklenerek ortadan kaybetmek amaçlı, polis bulmasın diye.. Tabi ceset olmayınca cinayet de olmaz. Kaybetmek amaçlı çayın kenarına getiriyorlar. Gasp amaçlı olduğu düşünülüyor" ifadelerini kullandı.

Edinilen ön bilgilere göre daha önce tanıştığı bazı kişilerle münasebeti olduğunu söyleyen Alaattinoğlu, "Tanımadığı kişiler olmadığı düşünülüyor. Polis muhtemelen bazı bilgilere ulaşmıştır. Şüphelenilen birkaç kişi var. Bunlar üzerinde çalışmalar yapılıyor. O kişiler şu anda kayıp. O kişilerle muhtemelen profesör hocamız biz seyahatte tanışmışlar. Daha sonra mal varlığı olabileceği yönünde bir fikir edinmiş olabilirler. Bu bir öykü sadece. Planlı bir durumdan bahsediyoruz. Daha sonra senaryo dediğim gibi boğularak öldürüldükten sonra dere kenarına atıldığı yönünde bilgi var. Şu anda Adli Tıp'ta, boğulduğu yönünde emareler olduğu, morluk olduğu söyleniyor. Eldeki bilgilerle bunun gasp amaçlı bir cinayet olduğu ağır basıyor. Bununla ilgili aranan kişiler de var. Maalesef profesörümüzün bir cinayete kurban gittiği yönünde bilgiler var. Umarım en yakın zamanda o kişiler yakalanır ve adalete teslim edilir." cümlelerine yer verdi. 

Kaynak: Ekol TV