Başarılı örnek

Toplantının gündeminde, Gıda Bankası'nın kurulmasıyla ilgili 11. madde ve gündem dışı olarak ele alınan Katı Atık Depolama Tesisi yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ise, Odunpazarı Belediyesi'nde bu konuda başarılı bir örnek bulunduğunu belirterek, kendi belediyelerinin de kapsamlı bir veri tabanına sahip olduğunu ifade etti. Başkan Ünlüce, ihtiyaçlar doğrultusunda eşleştirmeler yaparak daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Eğitim-İş'ten moral pikniği Eğitim-İş'ten moral pikniği

Gündem dışı söz aldı 

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Sivri, gündem dışı söz alarak Seyitgazi yolundaki Katı Atık Depolama tesisiyle ilgili endişelerini dile getirdi. Sivri, "Eskişehir'in en büyük fay hattı bu bölgeden geçiyor. Fay hattı göz önüne alınmadan burada tesis kurulmasını anlamak güç. Mevcut katı atık tesisi zaten domuz ve kötü koku sorunlarıyla karşı karşıyken, yeni bir tesisin eklenmesi kabul edilemez" şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Sivri'nin eleştirilerine yanıt vererek, planlama süreçlerinde her unsurun dikkate alındığını ve konunun bilimsel açıdan tartışıldığını belirtti.

Gıda Bankası nedir?

Gıda bankacılığı kavramı ilk kez 1960’lı yılların sonlarına doğru ABD'nin Arizona Eyaleti'nde yaşayan emekli iş insanı John Van Hengel tarafından ortaya atılmıştır. Küçük bir depo kiralayan Hengel, tüketilebilir durumda olan ürünleri bu depoda muhafaza ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı başarmıştır. Bu şekilde gıda bankacılığı, dünya çapında iyi örnekler göstermeye başlamıştır.

Gıda bankacılığı, uluslararası bağış sistemi ile gıda, giysi, temizlik ve hijyen ürünlerini toplayan, ayrıştıran, depolayan ve ihtiyaç sahiplerine ulaştıran bir sivil toplum örgütlenmesidir.

Muhabir: Burak Akın