Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi'nde SF-260D tipi eğitim uçağının düştüğünü gören Ali Kabak, evinde otururken büyük bir gürültü duyduğunu ve duman gördüğünü söyledi. Yusuf Yavrum ise eğitim uçağının iki gündür çevrede uçtuğunu duyduğunu belirtti. Yavrum, "Bugün de uçuş esnasında bir ses duyduğumu ve uçağın evimin üzerinden geçtiğini gördüm. Dışarıya çıktığımızda tarlaya düştüğünü gördük. Ses çok şiddetliydi. Gidip baktım, müdahale etmeye çalıştık" dedi.

Kayseri'de eğitim uçağı düştü! Kayseri'de eğitim uçağı düştü!

Şehit Pilotların Kimlikleri Belirlendi

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, uçaktaki pilotlar Uğur Yıldız ve Gökhan Özen’in şehit olduğunu belirledi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Şehitgökhanözen

Şehit düşen Pilot Albay Gökhan Özen'in Eskişehir'in Çifteler ilçesi doğumlu olduğu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Rıdvan Özen'in de amca oğlu olduğu öğrenildi. 

Eskişehir'deki o merkezlere yoğun ilgi Eskişehir'deki o merkezlere yoğun ilgi

Acı haber verildi 

Albay Gökhan Özen’in şehadet haberi,  Tepebaşı ilçesi Şeker Mahallesi’nde bulunan baba ocağına ulaştı. Şeyma Özen ile evli olan Şehit Hava Pilot Albay Gökhan Özen’in 9 yaşında kız çocuğu olduğu öğrenildi. Şehit Özen’in annesi Zarife Özen’in 1978 yılında hayatını kaybettiği öğrenilirken şehadet haberi babası Mehmet Yüksel Özen’e verildi. Özen ailesinin 3 çocuğundan biri olan Şehit Hava Pilot Albay Gökhan Özen’in ağabeyinin de Hava Pilot Albay olduğu öğrenildi. Şehit Hava Pilot Albay Gökhan Özen’in cenazesinin, yarın ikindi namazından sonra Eskişehir Hava Şehitliğinde defnedileceği öğrenildi.

Muhabir: Merve Pınar