Açılışta konuşan Başkan Ataç, “Alzheimer hastalarımız burada bir araya gelince sosyalleşiyor ve bu da onlara çok iyi geliyor. Yaptığımız güzel işlere yenilerini eklemeye devam edeceğiz” dedi.
Tepebaşı Belediyesi tarafından hayata geçirilen 6. Alzheimer Konukevi’nin açılışı düzenlenen tören ile gerçekleşti.
Melih Savaş Yaşam Köyü’ndeki açılışa Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Meclis üyeleri, hasta yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye'nin özel atölyesi sadece Eskişehir'de! Türkiye'nin özel atölyesi sadece Eskişehir'de!

“Büyük emek söz konusu”

Törende bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç Alzheimer Konukevi projesinin nasıl geliştiği hakkında katılımcılara bilgiler vererek, “İlk görev dönemimde 1999-2004 arasında, istedim fakat olmadı. O zaman derneğimize destek verdik. 2009’da göreve geldiğimde ise TOKİ’den devralınan bu binaları kucağımızda bulduk. Binalarımızda bir takım düzenlemeler yaptık ve Alzheimer hastalığının tedavisine uygun hale getirdik. Bir tanesinin iç dizaynını yaptık, Alzheimer hastalarının yaşamına uygun olmasına dikkat ettik. O dönemde bu çalışmayı duyan Almanya’dan bir yönetici geldi, buraları gezdi, önerilerde bulundu. Sonra beni Frankfurt’ta merkezlerinde 4 gün misafir etti ve çok kritik yerleri gezdim. Mesela Engelliler Montaj Atölyemizi de bu sayede dönünce hayata geçirdik ve hala Türkiye’de tek olarak devam ediyor. 2014’te Avrupa Komisyonu’ndan Remourban projemiz ile 5 milyon avro hibe kazandık ve bu alanı akıllı kent haline getirdik. Rahmetli Melih Savaş’ın da çok emeği var, kendisini anmak isterim. Derneğimize de bu alanda 2 birim yer verdik. Burada maksimum 120 hastayı misafir edebiliyoruz. Pandemi dönemini de hiç kayıpsız geçirdik, bunda çalışma arkadaşlarımın büyük emeği söz konusu. Evde bakım elbette çok ağır, hasta yakınlarından bunu duyuyoruz. Şimdi gördüğümüz şu; hastalarımız burada bir araya gelince sosyalleşiyor ve bu da onlara çok iyi geliyor. Attığımız güzel adımları devam ettireceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA