Kuşbaşı et, nohut ve pirincin muhteşem uyumu ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Hazırlanışı oldukça kolay olan düğün pilavı, püf noktalarına dikkat ederseniz her seferinde mükemmel sonuçlar verir.

Karadeniz'deki bu fener 5 nesildir, 161 yıldır korunuyor! Karadeniz'deki bu fener 5 nesildir, 161 yıldır korunuyor!

Malzemeler:

-1 kg pirinç
-500 gr tavuk veya kuşbaşı et
-1 su bardağı nohut
-Tuz, karabiber
-Tereyağı

5Ac8833667B0A9088Cdff01E

Hazırlanışı:

-Pirinç: Pirinci yıkayıp ılık suda 30 dakika kadar bekletin.
-Et: Tavuk veya kuşbaşı eti dilediğiniz baharatlarla birlikte tencereye alıp pişirin. Etler yumuşayınca suyunu çektirin ve bir kenara ayırın.
-Nohut: Haşlanmış nohutları da bir kenara ayırın.
-Pilav: Tencereye tereyağı ekleyip eritin. Pirinçleri süzerek tencereye ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun.
-Lezzet Katma: Tuz, karabiber ve nohutları ekleyip pilavınızı güzelce karıştırın.
-Pişirme: Et suyunu ve pirinç için gerekli miktarda sıcak su ekleyip pilavınızı kısık ateşte pişirin.
-Demlendirme: Pilav piştikten sonra tencerenin ağzını kapatıp 15 dakika kadar demlendirin.
-Servis: Demlenen pilavınızı etlerle birlikte sıcak servis edin.

Püf Noktaları:

-Pirinçleri yıkadıktan sonra suyunu iyice süzün.
-Pilavınızı kavururken çok fazla karıştırmayın.
-Et suyunu azar azar ekleyin ve her eklemeden sonra pilavınızı karıştırın.
-Pilavınızı demlendirirken tencerenin kapağını sıkıca kapatın.
-Dilerseniz pilavınıza kuş üzümü, badem veya fıstık da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Muhabir: Burak Akın