ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, şehrin çevresel zorluklarına karşı atılan adımları ve sürdürülebilirlik çalışmalarını vurguladı. Kesikbaş, ‘‘Hazırlamış olduğumuz bu rapor, genel anlamda şehrimizin su, hava, toprak ve iklim değişikliği konuları da dahil olmak üzere, geniş bir dizi çevresel zorlukla mücadele edebilmesi için özel olarak hazırlanan bir yol haritası niteliği taşıyor” dedi.

Objektif çalıştık

Kütahya-Eskişehir trafiği rahatlayacak! Kütahya-Eskişehir trafiği rahatlayacak!

ESO’nun Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi Koordinatörü Ömer Benli ise, "Eskişehir’in çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik hedeflerine ne kadar yakın olduğunu objektif bir bakış açısıyla ortaya koymayı amaçladık. Raporda, Eskişehir’in hızlı kentsel genişlemesi ve plansız arazi kullanımı gibi sorunlar ile sanayi faaliyetlerinin ekonomik gücü ve temiz üretim teknolojilerinin katkıları gibi güçlü yönleri açıkça görülebilmektedir" şeklinde konuştu.

Bilgi sunuldu

Raporun sunumunu gerçekleştiren ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi Danışmanı ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe, raporun hazırlanışı, elde edilen bulgular ve ortaya koyduğu durum hakkında detaylı bilgiler sundu.

Kaynak: Haber Merkezi