Küçük Aleyna’ya doğum gününde itfaiye ekiplerinden sürpriz Küçük Aleyna’ya doğum gününde itfaiye ekiplerinden sürpriz

 Et ve nohuttan oluşan bu pilav, pirinçle hazırlanır ve tercihe göre kuş üzümü ile tatlandırılır. İşte Düğün Pilavı tarifi:

Malzemeler:

1-1 su bardağı nohut
2-1 adet orta boy kuru soğan
3-500 gram kuşbaşı kuzu veya dana eti
4-1 su bardağı sıcak su
5-4 su bardağı et suyu
6-Tuz, karabiber
7-4 su bardağı pirinç
8-3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
9-1 fincan kuş üzümü

Yapılışı:

1-İlk olarak bir gece önceden ıslatılmış nohutları haşlayın.
2-Kabukları soyulmuş soğanları ince ince kıyın.
3-Bir tencereye iki yemek kaşığı tereyağı koyun ve üzerine kıyılmış soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
4-Üzerine etleri ilave edin ve biraz karıştırarak kavurun.
5-Etler suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.
6-Etler suyunu çektikten sonra iki dakika daha kavurun ve ardından etlerin seviyesine kadar sıcak su ekleyin. Altını kısarak etleri yumuşayana kadar pişirin.
7-Ilık tuzlu suda ıslatılarak süzülen pirinci kalan tereyağında tane tane oluncaya kadar kavurun.
8-Pişen etin suyunu süzerek pilava önce eti, sonra üzümü ve nohutu ekleyin ve güzelce karıştırın.
9-Et suyunu da pilava ekleyerek pişirmeye devam edin.
10-Pilav suyunu iyice çekince iki dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
11-Pilavı 15 dakika demlenmesini bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.

Editör: Sakarya Gazetesi