Et ve nohuttan oluşan bu pilav, pirinçle hazırlanır ve tercihe göre kuş üzümü ile tatlandırılır. İşte Düğün Pilavı tarifi:

Malzemeler:

1-1 su bardağı nohut
2-1 adet orta boy kuru soğan
3-500 gram kuşbaşı kuzu veya dana eti
4-1 su bardağı sıcak su
5-4 su bardağı et suyu
6-Tuz, karabiber
7-4 su bardağı pirinç
8-3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
9-1 fincan kuş üzümü

Hafta sonu hava nasıl olacak? Hafta sonu hava nasıl olacak?

Yapılışı:

1-İlk olarak bir gece önceden ıslatılmış nohutları haşlayın.
2-Kabukları soyulmuş soğanları ince ince kıyın.
3-Bir tencereye iki yemek kaşığı tereyağı koyun ve üzerine kıyılmış soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
4-Üzerine etleri ilave edin ve biraz karıştırarak kavurun.
5-Etler suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.
6-Etler suyunu çektikten sonra iki dakika daha kavurun ve ardından etlerin seviyesine kadar sıcak su ekleyin. Altını kısarak etleri yumuşayana kadar pişirin.
7-Ilık tuzlu suda ıslatılarak süzülen pirinci kalan tereyağında tane tane oluncaya kadar kavurun.
8-Pişen etin suyunu süzerek pilava önce eti, sonra üzümü ve nohutu ekleyin ve güzelce karıştırın.
9-Et suyunu da pilava ekleyerek pişirmeye devam edin.
10-Pilav suyunu iyice çekince iki dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
11-Pilavı 15 dakika demlenmesini bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.

Editör: Sakarya Gazetesi