Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluk hesapları yapan Eskişehirspor, sezona üç puanla başlamanın sevincini yaşıyor.  Yeni Atatürk Stadyumu’nda diğer bir Eskişehir ekibi olan Eskişehir Demirspor’u 2-0 ile geçen  Siyah Kırmızılılar, buna rağmen oyun olarak kamuoyunu tatmin etmedi. Özelikle 10 kişi kalmasına rağmen Demirspor’un,  son bölümde daha çok pozisyona girmesi dikkatlerden kaçmadı. Teknik Direktör İbrahim Baş’ta karşılaşma sonunda yaptığı değerlendirmede takımın eksiklerine değinerek, “ İkinci yarı 10 kişi kaldıklarında, sanki 10 kişi kalmış bizmiş gibi bir oyuna döndü.  Bize bir rehavet ve rahatlık geldi” dedi.

Eskişehirspor çift antrenmanla çalıştı! Eskişehirspor çift antrenmanla çalıştı!

Oyunumuzu geliştirmeliyiz 

Duyguların çok kabarık olduğu bir maç oynadıklarını belirten Baş,  “Eskişehir galibiyeti gerçekten çok özlemiş.  Ama biz hazırlık maçlarında söylediğimiz şeyleri  tekrar üstüne basa basa söylüyoruz. 2-0’lık bir galibiyetle lig bitmiş olmuyor. Üç puanla başlamış olmak çok güzel ama eksiklerimizi tedavi ede ede, oyunumuzu geliştire geliştire  ligin sonuna doğru  kesinlikle bizden istenenleri yapacak kalite bir takım  olmayı ortaya çıkarmak çok önemli. Onun  için mücadele ediyoruz” dedi.

Çalışa çalışa gidereceğiz

Oyun ritmiyle ilgili bir sıkıntılarını olduğunu aktaran Baş, “Sezona üç puanla başlamak çok önemliydi. O yüzden mutluyuz. Oyun ritmiyle ilgili skoru bulduktan sonra çok daha gelişmiş  bir oyunu oynamamız lazım. Onlarla ilgili sıkıntılarımız var. Skoru bulduktan sonraki oyunumuzu bir profesyonel takım kalitesinde yapmamız lazım. Özellikle geçiş oyunlarında biraz eksiklerimiz var. Üçüncü bölgede top kayıplarımız ve zafiyetlerimiz var. Dönen topları karşılamada sıkıntılarımız var. Bunlar bizim gözlemlediğimiz ve analiz yaptığımız durumlar. Ama bunları çalışa çalışa gidereceğiz” ifadelerini kullandı. 

Demirspor'u tebrik etti 

Eskişehirspor Teknik Direktörü İbrahim Baş, maç sonunda yaptığı açıklamada Demirspor’u mücadeleci oyunu deneniyle kutladı. Baş, “Eskişehir’imizin diğer takımı olan Eskişehir Demirspor’ da çok tebrik etmek istiyorum. Çünkü genç oyunculardan kurulu,  ilk yarı biz skoru bulmamıza rağmen biz daha iyi bir skora gideriz derken onlar dirençlerini güzel gösterdiler.  İkinci yarı 10 kişi kaldıklarında, sanki 10 kişi kalmış bizmiş gibi bir oyuna döndü.  Bize bir rehavet ve rahatlık geldi. Ama bunlar bu maçlarda var ilk maça bağlayalım, heyecana ve atmosfere bağlayalım. Sonuç olarak 2-0 gibi net bir skorla sezona üç puanla başlamak çok önemliydi” dedi. 

Editör: Sakarya Gazetesi