Ev Sahibi ve Turnuva Başlangıç Tarihi

UEFA, Eylül 2018'de yaptığı seçimle EURO 2024'ün ev sahipliği için Türkiye yerine Almanya'yı tercih etti. Batı Almanya, daha önce 1988 yılında Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmıştı. 2024 turnuvası ise birleşmiş Almanya'da düzenlenecek ilk Avrupa Futbol Şampiyonası olacak. Almanya, en son 2006 FIFA Dünya Kupası'na da ev sahipliği yapmıştı.

KUPA-9

Turnuvanın Yapısı

EURO 2024'te altı grupta toplam 24 takım mücadele edecek. Her grupta dört ülke yer alacak. Türkiye'de bu takımlar arasında yer alıyor. İşte gruplar ve ülkeler:

A Grubu: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre
B Grubu: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk
C Grubu: Slovenya, Danimarka, Sırbistan, İngiltere
D Grubu: Polonya, Hollanda, Avusturya, Fransa
E Grubu: Belçika, Slovakya, Romanya, Ukrayna
F Grubu: Türkiye, Gürcistan, Portekiz, Çek Cumhuriyeti

Türkiye'nin Maç Takvimi

Milli takımımız, turnuvada F Grubu'nda Gürcistan, Portekiz ve Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak. Türkiye'nin maç takvimi ise şöyle:

18 Haziran: Türkiye – Gürcistan (TSİ 19.00, Dortmund)
22 Haziran: Türkiye – Portekiz (TSİ 19.00, Dortmund)
26 Haziran: Türkiye – Çek Cumhuriyeti (TSİ 22.00, Hamburg)

Türkiye'nin Geçmiş Performansları

Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde altı kez mücadele etti. İlk olarak 1960'ta yer aldığı turnuvada ilk turda elendi. EURO 1996'da gruptan çıkamayan Türkiye, EURO 2000'de çeyrek finale kadar yükseldi ancak Portekiz'e elendi. En büyük başarısını EURO 2008'de yarı finale çıkarak elde eden milli takım, Almanya'ya 3-2 yenilerek final şansını kaybetti. EURO 2016'da sadece bir galibiyet elde eden Türkiye, EURO 2020'de tüm maçlarını kaybederek hayal kırıklığı yaşadı.

DSİ Bentspor yeni yetenekler peşinde! DSİ Bentspor yeni yetenekler peşinde!

2024 Kadrosu ve Hazırlık Maçları

EURO 2024 Elemeleri’nde Hırvatistan, Galler, Ermenistan ve Letonya’nın yer aldığı grubu birinci tamamlayan Türkiye, turnuvaya katılma hakkını kazandı. Turnuva öncesinde geniş kadrosunu açıklayan Türkiye, 4 Haziran'da İtalya, 10 Haziran'da ise Polonya ile hazırlık maçları yapacak. Çağlar Söyüncü sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı, Bertuğ Yıldırım ise Ümit Milli Takım’a gönderildi.

Hakemlerimiz de Sahada

Süper Lig hakemlerinden Halil Umut Meler, turnuvada düdük çalacak 19 hakemden biri olacak. Ayrıca Alper Ulusoy, VAR hakemi olarak görev yapacak.

Muhabir: Burak Akın