Bozanspor'da transfer atağı Bozanspor'da transfer atağı

Milli Futbol Takımımız, F Grubu'nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile karşılaşacak. Şampiyonada görev alacak tek Türk hakem Halil Umut Meler olacak. Süper Lig'den toplam 25 futbolcu turnuvada sahne alacak.

Avrupa'nın milli takımlar düzeyindeki en prestijli organizasyonu, Almanya'da gerçekleştirilecek. Yarın başlayacak olan turnuva, 31 gün sürecek ve 24 milli takımın mücadelesine sahne olacak. 14 Temmuz'da final maçıyla sona erecek olan EURO 2024, toplam 51 karşılaşmayla futbolseverleri ekran başına kilitleyecek.

Açılış Maçı Yarın

EURO 2024'ün açılış maçı yarın Münih'te oynanacak. Turnuvanın ev sahibi Almanya, A Grubu'ndaki ilk maçında İskoçya'yı konuk edecek. Münih Futbol Arena'da (Allianz Arena) saat 22.00'de başlayacak olan karşılaşmayı, 66 bin futbolsever tribünde, milyonlarcası ise televizyon başında takip edecek. Şampiyonadaki tüm maçlar Türkiye'de TRT'de yayımlanacak.

Euro 2024 Un Mac Topu Resmen Gorucuye Cikti 16535468 8116 Amp

Gruplardan 16 Takım Çıkacak

Avrupa Şampiyonası'nda 24 takım, dörderli 6 grupta mücadele edecek. Grupları ilk iki sırada tamamlayan takımlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü, son 16 turuna yükselecek. Grup maçları 26 Haziran Çarşamba günü sona erecek. 29 Haziran'da başlayacak son 16 turuyla birlikte turnuvada tek maç eleme usulüne geçilecek. Çeyrek final maçları 5 ve 6 Temmuz'da, yarı final karşılaşmaları ise 9 ve 10 Temmuz'da oynanacak. Şampiyon ise 14 Temmuz Pazar günü Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki final maçıyla belli olacak.

Türkiye, F Grubu'nda

A Milli Futbol Takımımız, F Grubu'nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele edecek. İlk maçında 18 Haziran Salı günü Dortmund'da Gürcistan ile karşılaşacak olan Ay-Yıldızlılar, ikinci maçını 22 Haziran Cumartesi günü yine Dortmund'da Portekiz ile oynayacak. Milli takımımız, grup aşamasındaki son maçını ise 26 Haziran Çarşamba günü Hamburg'da Çekya'ya karşı verecek.

Gruplar

Turnuvadaki gruplar ve mücadele edecek takımlar şöyle:

A Grubu: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre.
B Grubu: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk.
C Grubu: Slovenya, Danimarka, Sırbistan, İngiltere.
D Grubu: Hollanda, Fransa, Polonya, Avusturya.
E Grubu: Ukrayna, Slovakya, Belçika, Romanya.
F Grubu: Portekiz, Çekya, Gürcistan, Türkiye.

HALİL UMUT MELER

Türkiye'den Halil Umut Meler Düdük Çalacak

Turnuvada görev yapacak tek Türk hakem Halil Umut Meler olacak. Ayrıca, Süper Lig'de forma giyen 25 futbolcu da EURO 2024'te boy gösterecek.

Muhabir: Burak Akın