Malzemeler:
Kuzu Eti İçin:
-400 gr kuzu eti
-10 adet arpacık soğan
-Yarım demet maydanoz
-1 lt süt
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı tarçın
-1 çay kaşığı karabiber
Patates Püresi İçin:
-4 adet patates
-1 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlık ve Pişirme:
1. Eti Hazırlama:
-Kuzu etini küçük parçalara doğrayın.
-Arpacık soğanları soyun.
-Bir karıştırma kabında kuzu eti, arpacık soğan, süt, tuz, tarçın ve karabiberi karıştırın.
-Karışımı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
2. Şişe Geçirme ve Pişirme:
-Dinlenmiş kuzu etlerini şişlere geçirin.
-Orta ateşte, etler iyice pişene kadar ızgara yapın.
3. Patates Püresi Hazırlığı:
-Patatesleri soyun ve iri parçalara doğrayın.
-Bir tencereye su ekleyip kaynatın, patatesleri ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
-Haşlanan patatesleri süzüp bir karıştırma kabına alın.
-Sıcak patateslere tereyağı, süt ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezerek karıştırın.
4. Sunum:
-Servis tabağının altına hazırladığınız patates püresini yayın.
-Üzerine pişmiş kuzu şişlerini yerleştirin.
-İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin.