Malzemeler:

Kuzu Eti İçin:

-400 gr kuzu eti
-10 adet arpacık soğan
-Yarım demet maydanoz
-1 lt süt
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı tarçın
-1 çay kaşığı karabiber

Patates Püresi İçin:

-4 adet patates
-1 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlık ve Pişirme:

1. Eti Hazırlama:

Miras paylaşımında ve tapuda yeni dönem! Miras paylaşımında ve tapuda yeni dönem!

-Kuzu etini küçük parçalara doğrayın.
-Arpacık soğanları soyun.
-Bir karıştırma kabında kuzu eti, arpacık soğan, süt, tuz, tarçın ve karabiberi karıştırın.
-Karışımı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

Süt kebabı

2. Şişe Geçirme ve Pişirme:

-Dinlenmiş kuzu etlerini şişlere geçirin.
-Orta ateşte, etler iyice pişene kadar ızgara yapın.

3. Patates Püresi Hazırlığı:

-Patatesleri soyun ve iri parçalara doğrayın.
-Bir tencereye su ekleyip kaynatın, patatesleri ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
-Haşlanan patatesleri süzüp bir karıştırma kabına alın.
-Sıcak patateslere tereyağı, süt ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezerek karıştırın.

4. Sunum:

-Servis tabağının altına hazırladığınız patates püresini yayın.
-Üzerine pişmiş kuzu şişlerini yerleştirin.
-İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin.

Muhabir: Merve Pınar