Beklenen yeni yasal düzenleme ile mevcut zorunlu deprem sigortasının yerini alacak olan Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) uygulamaya konulacak. Yeni sigorta sistemi, depremlerden sellere ve orman yangınlarına kadar geniş bir yelpazede doğal afetleri kapsayacak. Abonelik hizmetleri alan tüm bireyler, bu sigorta kapsamında ödeme yapma sorumluluğunu üstlenecekler.

DASK Başkanı Selva Eren'den Önemli Açıklama

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Başkanı Selva Eren, yakın zamanda meclisten geçmesi beklenen torba yasa ile ilgili önemli bir duyuru yaptı. Eren, mevcut zorunlu deprem sigortasının yerini alacak olan Zorunlu Afet Sigortası'nın (ZAS) resmi olarak yürürlüğe gireceğini ve bu sigortanın depremden sel baskınlarına, orman yangınlarına kadar birçok doğal afeti kapsayacağını ifade etti.

Para007

Yanlış Anlaşılmalara Açıklık Getirildi

Eren, ZAS ile ilgili olarak halk arasında oluşan yanlış anlamaları düzeltmek için de bir açıklama yaptı. ZAS'ın genel koşullarının, vergi düzenlemeleriyle aynı yasa tasarısı içinde bulunmasının bazı karışıklıklara neden olduğunu belirten Eren, ZAS'ın herhangi bir vergi ile ilişkili olmadığının altını çizdi.

Hükümetten İlk Üç Yıl İçin Destek

Selva Eren, Zorunlu Afet Sigortası'nın (ZAS) başlangıç döneminde, ilk üç yıl boyunca hükümet tarafından finansal destek göreceğini vurguladı. "Bu yeni ürünle ilgili olası hasarlarda devlet destek sağlayacak. Bunu bir tür koruma desteği olarak nitelendirebiliriz. Bu açıdan bakıldığında, ZAS vatandaşların üzerinde ek bir maliyet oluşturmayacak, aksine çok kapsamlı bir poliçeyi devlet desteğiyle almış olacaklar," şeklinde konuştu.

Yeni Sigorta Sistemiyle Güvence Altında

Yeni düzenlemeyle birlikte, temel hizmet aboneliklerinde Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) devreye girecek. Bu sigorta sayesinde, aboneler doğal afetler karşısında daha geniş bir koruma altında olacaklar. Yasa, abonelerin mali yükünü hafifletmek ve doğal afetler karşısında daha etkin bir koruma sağlamak amacıyla devlet desteğiyle uygulanacak.

İkinci el araç alım satım için yeni dönem! İkinci el araç alım satım için yeni dönem!

Yeni yasanın getireceği değişiklikler ve sağladığı faydalar, abonelik hizmetlerinden yararlanan bireyler için önemli bir yenilik olarak değerlendiriliyor. Hükümetin finansal desteğiyle başlayacak olan bu sistem, geniş kapsamlı bir koruma sunarak vatandaşların güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi