ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin, bu hamlenin, Hamas'ın İsrail'e yönelik artan saldırılarına karşılık olarak bölgedeki Amerikan varlığını güçlendirme çabası olduğunu belirtti.

Austin'in açıklamasına göre, bu stratejik hamlenin yanı sıra, ABD Hava Kuvvetleri'nin F-35, F-15, F-16 ve A-10 savaş uçağı filoları da bölgede artırılacak. İsrail Savunma Kuvvetleri'ne (IDF) hızla ek ekipman ve kaynak sağlama taahhüdünde bulunan ABD hükümeti, ilk sevkiyatın yakın zamanda bölgeye ulaşacağını ifade etti.

Gazze'de can kaybı 41 bin 272’ye yükseldi! Gazze'de can kaybı 41 bin 272’ye yükseldi!

Öte yandan, Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e 'Aksa Tufanı Operasyonu' ile saldırıya geçti. İsrail de buna 'Demir Kılıçlar Operasyonu' ile karşılık verdi. Şu anki raporlara göre, çatışmalar sonucunda Filistin'de 413 kişi hayatını kaybetti ve 2,243 kişi yaralandı. İsrail tarafında 700 kişi öldü, 2,156 kişi yaralandı ve en az 100 İsrailli Gazze'de esir olarak tutuluyor. Bu, bölgedeki gerilimin ciddiyetini gösteriyor ve uluslararası topluluk, çatışmanın daha da tırmanmasından endişe duyuyor.

Editör: Sakarya Gazetesi