Belçikalı futbol yıldızı Eden Hazard, 1991 yılında Belçika'nın La Louvière kentinde dünyaya geldi. Futbola sadece 7 yaşındayken amatör bir kulüp olan Stade Brainois'te başladı. 2003 yılında Tubize altyapısına katılmasıyla birlikte profesyonel futbol kariyerine adım attı. Yetenekleriyle hızla dikkat çeken Hazard, 2005 yılında ülkenin en büyük kulüplerinden biri olan Lille'in altyapısına transfer oldu.

Eden Hazard'ın kariyeri

Lille'in altyapısında 3 yıl forma giydikten sonra, genç yaşta, tam 17 yaşında, ilk kez A takıma yükseldi. Her geçen yıl performansını artıran Hazard, 2008-2009 sezonunda, henüz 18 yaşındayken, A takımda düzenli olarak görev almaya başladı. İlk sezonunda 31 maçta forma giydi ve 4 gol attı. Attığı gollerden daha çok, top kontrolü, dribbling yetenekleri ve hızıyla dikkat çekti.

2010-2011 sezonunda, Lille'in Fransa Ligue 1 şampiyonluğunu ve Fransa Kupası'nı kazanmasında Moussa Sow ve Gervinho gibi oyuncularla birlikte büyük rol oynayan Hazard, sadece 20 yaşındayken Avrupa'nın dev kulüplerinin dikkatini çekti. Sezonu 7 gol ve 9 asistle tamamladı ve birçok transfer söylentisiyle anılsa da, bir sonraki sezon da Lille forması giymeye devam etti. Ancak, 2011-2012 sezonunun sonunda 35 milyon euro karşılığında Chelsea'ye transfer oldu ve 7 yıl sürecek olan Chelsea macerasına başlamış oldu.

Sadece 21 yaşında Chelsea'ye transfer olan Hazard, 7 sezon boyunca 350 maçta forma giydi. 108 gol ve 91 asistle oynadı ve bu süreçte 2 Premier Lig şampiyonluğu, 1 İngiltere Lig Kupası ve 1 FA Cup zaferi yaşadı. Ancak, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde hiç finale yükselme şansı bulamadı.

Eylül ayında hangi çiçekler ekilir? Eylül ayında hangi çiçekler ekilir?

Futbolu bırakan Eden Hazard, " 16 yıllık kariyerimin ve oynadığım 700'den fazla maçın ardından futbolculuk kariyerimi sonlandırma kararı aldım" ifadelerini kullandı.

Editör: Sakarya Gazetesi