Malzemeler:

1-150 g kuzu ciğeri (4 şiş)
2-30 g ciğer çözü (ciğer yağı)
3-Yeterince tuz
4-Karabiber, kırmızı biber, pul biber

Piyaz için:

1-1 tutam maydanoz
2-Sumak ekşisi
3-1 adet küçük baş kuru soğan

Hazırlanış:

1-Kuzu ciğerini kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayırın. Ciğer çözünü de aynı büyüklükte parçalara bölün.

2-5 tike ciğer ve 1 çöz şeklinde şişlere geçirin; her şişe 2 tike ciğer, 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde dizin.

3-Hazırlanan şişler, közlenmiş kömür ateşinde çevirerek pişirin. Pişirme sırasında tuz, biber ve kimyonu hafifçe serpin.

4-Pişen ciğerleri tabağa alın, üzerine bir miktar karabiber serpin.

Piyazın Hazırlanışı:

1-Kuru soğanı ince ince doğrayın ve sumak ekşisiyle karıştırın.

Eskişehir'de hayvanat bahçesine yeni üyeler! Eskişehir'de hayvanat bahçesine yeni üyeler!

2-Maydanozu ince bir şekilde doğrayarak karışıma ekleyin.

3-Hazırlanan piyazı, ciğerin yanında limon, yeşilbiber, turp ve mevsimine göre yeşillikle birlikte servis tabağına koyun.

4-Yanında ayran içerek, bu lezzetli cağırtlak kebabı ve piyazın keyfini çıkarın.

Bu enfes tarif, sofranıza şölen havası katacak.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi