Malzemeler:
1-150 g kuzu ciğeri (4 şiş)
2-30 g ciğer çözü (ciğer yağı)
3-Yeterince tuz
4-Karabiber, kırmızı biber, pul biber
Piyaz için:
1-1 tutam maydanoz
2-Sumak ekşisi
3-1 adet küçük baş kuru soğan
Hazırlanış:
1-Kuzu ciğerini kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayırın. Ciğer çözünü de aynı büyüklükte parçalara bölün.
2-5 tike ciğer ve 1 çöz şeklinde şişlere geçirin; her şişe 2 tike ciğer, 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde dizin.
3-Hazırlanan şişler, közlenmiş kömür ateşinde çevirerek pişirin. Pişirme sırasında tuz, biber ve kimyonu hafifçe serpin.
4-Pişen ciğerleri tabağa alın, üzerine bir miktar karabiber serpin.
Piyazın Hazırlanışı:
1-Kuru soğanı ince ince doğrayın ve sumak ekşisiyle karıştırın.
2-Maydanozu ince bir şekilde doğrayarak karışıma ekleyin.
3-Hazırlanan piyazı, ciğerin yanında limon, yeşilbiber, turp ve mevsimine göre yeşillikle birlikte servis tabağına koyun.
4-Yanında ayran içerek, bu lezzetli cağırtlak kebabı ve piyazın keyfini çıkarın.
Bu enfes tarif, sofranıza şölen havası katacak.
Afiyet olsun!