Malzemeler:
1-2 adet palamut
2-3 adet patates
3-1 adet beyaz soğan
4-Kırmızı soğan (isteğe bağlı)
5-Çarliston ve kapya biber
6-1 çay kaşığı karabiber
7-1 tatlı kaşığı tuz
8-Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
9-Tereyağı
10-Taze maydanoz
11-Yarım su bardağı ılık su
12-İsteğe bağlı olarak 2 diş sarımsak
Hazırlık:
1-Palamutları temizleyip kılçıklarını çıkardıktan sonra, balıkları ikiye sonra tekrar ikiye keserek dörde bölün.
2-Geniş bir tencerenin tabanını çok az zeytinyağıyla yağlayın.
3-Patatesleri halka şeklinde doğrayıp tencerenin tabanına yerleştirin. Patates dilimleri ince olmamalıdır.
4-Balık parçalarını patateslerin üzerine sıkıca yerleştirin.
5-Beyaz soğanı doğrayarak balıkların üzerine serpiştirin. İsteğe bağlı olarak kırmızı soğan da ekleyebilirsiniz.
6-Çarliston ve kapya biberleri halka şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin.
7-Taze maydanozları kalın olarak doğrayıp tencerenin yüzeyini kaplayacak şekilde yerleştirin.
8-Zeytinyağının kalan kısmını ve tereyağını parçacıklar halinde tencereye serpiştirin.
9-Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak ezilmiş sarımsakları ekleyin.
10-Üzerine yarım su bardağı ılık suyu dökün.
11-Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 45 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun!