Malzemeler:
1-1 kg hamsi
2-3 su bardağı pirinç
3-1/2 çay bardağı zeytinyağı
4-Taze maydonoz
5-3 adet orta boy soğan
6-1 çay kaşığı karabiber
7-1 tatlı kaşığı şeker
8-1 çay bardağı kuş üzümü
9-1 çay bardağı çam fıstığı
10-1 çay bardağı mısır unu
11-Yarım limon suyu
12-1 tatlı kaşığı tuz
13-1 çay kaşığı kırmızı biber
14-Su
Hazırlanış:
1-Hamsileri temizlemek için bir gün öncesinden suda bekletin. Ardından süzgeçten geçirerek kılçıklarını temizleyin.
2-Geniş bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritin. İnce doğranmış soğanları ekleyip hafifçe kavurun. Fıstıkları ekleyerek renk alana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.
3-Renklenmeye başlayınca üzümleri (sıcak suda bekletilmiş) ve pirinci ekleyip karıştırın. Üzerine limon suyu, karabiber, az miktarda tuz, kırmızı biber ekleyin.
4-Pirinçlerin üzerini geçecek şekilde kaynamış su ekleyin. Bir tatlı kaşığı şeker de ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp pirinçleri pişmeye bırakın.
5-Pişen pilavı demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın.
6-Bir tavayı yağlayın ve ısıtın. Hamsilerin sırt kısımlarını mısır ununa bulayarak tavanın dibine sıralayın.
7-Üzerine hazırladığınız pilav harcını dökün ve düzgünce yayın. Kalan hamsileri de aynı şekilde una bulayarak pilavın üzerine sıralayın.
8-Böreği alt üst ederek ateşte pişirin. Hamsilerin kuyruk kısımları yukarıda olacak şekilde güzelce pişirin.
9-Böreği servis tabağına alıp dilimleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!