İstanbul'da güneşli bir hava hakim ve sıcaklık 31 derece. Sert poyraz esintisi olsa da, nem oranının artmasıyla hava daha da bunaltıcı hale geliyor. Ankara'da hava açık ve sıcaklık 33 derece. Bursa 35 derece ile oldukça sıcak bir gün geçiriyor. İzmir'de gölgede sıcaklık 38 dereceye ulaşıyor; sert rüzgarlar bir nebze serinlik sağlıyor. Antalya'da ise 34 derece olan sıcaklık, yüksek nem nedeniyle 40 derece olarak hissediliyor.

Lüle taşının gizemli hikayesi: Bir çobanın sonsuz aşkı! Lüle taşının gizemli hikayesi: Bir çobanın sonsuz aşkı!

Marmara Bölgesi'nde poyraz serinlik vermeye devam etse de, sıcaklıklar perşembe gününden itibaren 2-3 derece artacak ve bölge daha nemli bir hale gelecek. Edirne'de sıcaklık 35 derece, Kocaeli'de 32 derece ve Balıkesir'de 33 derece olarak ölçülüyor.

İç Anadolu'da Eskişehir 33 derece, Kayseri 35 derece ve Konya 34 derece ile sıcak bir gün yaşıyor. Perşembe günü itibarıyla rüzgarlar sert esse bile sıcaklıklar daha da yükselecek.

Ege Bölgesi'nde sıcaklıklar çok yüksek seyrediyor. Manisa'da gölgede 39 derece, Muğla'da 38 derece, Denizli'de 41 derece ve Aydın'da 43 derece sıcaklık görülüyor. Bodrum'da sıcaklık 37 derece. Kuzey Ege'de rüzgarlar serinlik sağlamaya devam ederken, Dalaman ve Ortaca taraflarında rüzgarlar daha hafif esiyor. İç kesimlerde yerel kısa süreli yağışlar olabilir.

Akdeniz Bölgesi'nde hava çok nemli ve sıcak çarpması riski yüksek. Adana 39 derece, Hatay 38 derece, Kahramanmaraş 42 derece ve Isparta 37 derece olarak ölçülüyor. Mersin'de hissedilen sıcaklık 39 dereceye ulaşıyor.

sıcaklık termometre

Karadeniz Bölgesi'nde Trabzon ve Artvin çevresinde kısa süreli yağış ihtimali bulunuyor. Bölgede rüzgarlar çok sert esiyor ve sahillerde 30 derece olan sıcaklık, nemli hava nedeniyle daha yüksek hissediliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'da kısa süreli yağış bekleniyor. Erzurum'da sıcaklık 31 derece ve Malatya'da açık hava ile birlikte sıcaklık 39 derece olarak ölçülüyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar artmaya devam ediyor. Diyarbakır 42 derece, Gaziantep 41 derece ve Şanlıurfa 43 derece ile oldukça sıcak günler geçiriyor.


 

Muhabir: Merve Pınar