Malzemeler:

1-2 adet yumurta
2-1 kg un
3-1 kaşık tuz
4-1 bardak su
5-1 kg ıspanak
6-1 tutam dereotu
7-Maydanoz
8-Lor
9-Tereyağı

Hazırlanış:

1-Derin bir kaba un, su ve tuz ekleyerek hamur haline getirin. Ağaç sini üzerinde hamuru küçük parçalara ayırın, ardından her parçayı oklava yardımıyla ince yufka haline getirin.

2-Ayıklanan pazı veya ıspanakları küçük parçalar halinde doğrayın. Bir kap içinde normal kıvamda haşlayın, ardından kevgirle süzün.

3-Tavada tereyağında yumurta ile birlikte kavrulmuş pazı veya ıspanakları ekleyin. Karışımı hafifçe soğumaya bırakın.

4-Yufkaları yarıdan katlayarak üzerine hazırlanan karışımı serin. Kenarları parmak uçları ile sıkıştırarak yufkaları ikiye katlayın.

5-Normal ateş üzerine konan sac üzerinde lemisleri pişirin. Pişen lemislerin üzerine tereyağı sürerek servise hazırlayın.

Eskişehir'de araç sayısı artıyor! Eskişehir'de araç sayısı artıyor!

6-İsteğe bağlı olarak lemislerin üzerine ketçap ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Bu lezzetli lemis tarifi, hem hazırlaması keyifli hem de lezzetli bir seçenektir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi