Kekik ve yoğurt karışımının sağlık açısından faydaları göz ardı edilemez. Sadece bir kaşık eklemek bile etkili olabilir. Anadolu'nun zengin mutfak kültürü, sağlık için mucizevi özelliklere sahip baharatlarla doludur.

Kekik, antioksidan özellikleriyle bilinir ve bağışıklık sistemini güçlendirirken vücudu serbest radikallere karşı korur. Ancak kekik sadece lezzet katmakla kalmaz, aynı zamanda sağlık açısından da birçok fayda sağlar.

Eskişehir'de yağmurdan güneşe: 5 günlük hava durumu tahmini! Eskişehir'de yağmurdan güneşe: 5 günlük hava durumu tahmini!

660Ffcad2Ae40697 W1200Xh675

Bir tutam kekiğin yoğurda eklenmesi, hafızayı ve beyin sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Kekikte bulunan apigenin adlı flavonoid, nöronlar arasında güçlü bağlantılar kurarak beyin sağlığını destekleyebilir. Bu flavonoidler, Alzheimer ve Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde potansiyel bir rol oynayabilir.

Bu nedenle, kekik gibi flavonoidler açısından zengin bir besin maddesini, günlük bir gıda olan yoğurtla birleştirmek, beyin sağlığı için basit ve etkili bir yöntem olabilir.

Kaynak: Haber Merkezi