Malzemeler:
1-1 adet orta boy tavuk
2-1 çorba kasesi pirinç
3-1 adet büyük boy patates
4-1 fincan badem
5-1 fincan kuş üzümü
6-Karabiber, pul biber
7-1 fincan sıvıyağ
8-1 kaşık yoğurt
9-Tuz
Hazırlık
1-Tavuk ve pirinç ayrı ayrı pişirilir. Pirinci geniş bir kaba alın ve üzerine önceden kızartılmış küp şeklinde doğranmış patatesleri, bademleri ve kuş üzümünü ekleyerek karıştırın.
2-Hazırlanan iç harcı tavuğun içine dikkatlice doldurun.
3-Yoğurt, sıvıyağ, karabiber, pul biber ve tuzu karıştırarak lezzetli bir sos hazırlayın. Bu sosu tavuğun üzerine sürün.
4-Tavuğu fırın poşetine yerleştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.
5-Fırından çıkan tavuk dolmasını servis tabağına alın. Dilimleyerek sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!