Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Her 25 Kasımda biz kadınlar dünyanın her yerinde eşitsizliğe, ayrımcılığa,  kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine karşı sesimizi yükseltiyoruz.  Tek adam rejimi ile bir gecede İstanbul Sözleşmesinden imzasıni çekerken kadını şiddetten koruyacak başka mevzuatlarimizin olduğu ve etkin uygulanacağı ifade edilmişti. Ancak; eşitsizlik devam ettiği, kadını aşağılayan, ayrıştıran  ve şiddeti körükleyen eril  dilin kullanıldığı,  faillerin hak ettiği cezayı almadığı ve kadını koruyucu mekanizmaların yerinde, zamanında ve etkin şekilde uygulanmadığı hiçbir ortamda şiddet sona ermeyeceğini hepimiz çok iyi biliyoruz" 

Savunmasız kalıyorlar 

"Kadına yönelik eşitsizliği,  şiddeti, her gün çeşitli bahanelerle öldürülen  kadınları   görmek istemeyen siyasi erk bu sefer de gözünü 6284 sayılı Yasa ve Medeni Yasa'ya  dikti. Ya tamamen ortadan kaldırarak ya da etkisizleştirecek değişiklikler ile kadınlar şiddete karşı tamamen  savunmasız bırakılıyor,  kazanılmış haklarından vazgeçmeleri isteniyor. Kadınların öldürülmesine, şiddete uğramasına rağmen kısacası kadınların hayatları pahasına rağmen "kutsal aile" korunmalı diyorlar"

Eğitim sistemi 

"4+4+4 sistemi ile başlayan ve kız çocuklarını örgün eğitimden uzaklaştıran eğitim sistemi, kız okulları açılabilir açıklaması,  pilot illerde Çedes Projesi ile hiçbir pedagojik formasyonu olmayan imamların  derslere girmesi, laik eğitimden uzaklaşılması kabul edilemez. Eğitimden başlayarak insanca yaşam  hakkımızın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz. Yasaların tahrip edilmesine göz yummayacak; 6284 sayılı Yasa,  Medeni Yasa ve Aile Hukukunda yapılmak istenenlere karşı birlikte ve dayanışma ile mücadele edeceğiz"

Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz

"Yasaları etkisiz kılmak yerine uygulayın,  kadına yönelik ayrimciligi, eşitsizliği,   şiddeti  ve kadın cinayetlerini durdurun, failleri cezalandırın.  Savaşa karşı barışı,  şiddete karşı eşitliği  savunuyoruz; eşit,  özgür ve şiddetsiz bir yaşam için mücadelemizi sürdüreceğiz. Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz"

"174 çocuğumuzu sokaktan kurtardık" "174 çocuğumuzu sokaktan kurtardık"

Editör: Sakarya Gazetesi