Şehirdeki emniyet güçleri ve mülki idari amirlerle beraber güvenlik toplantıları yaptıklarını altını çizen Yerlikaya, “Tüm arkadaşlarımızla beraber Bursa’nın 5 aydan yani biz göreve geldiğimizden beri geldiği noktayı konuşuyoruz. Burayla ilgili bizim hedeflerimiz var. Burayla ilgili yaptığımız tespitlerle hedefleri nasıl kısa zamanda uyuşturabiliriz, bunların istişaresini yapacağız. Biz istişarenin bereketine inanıyoruz” diye konuştu.

“Başta bölücü terör örgütü olmak üzere diğer tüm terör örgütleri ile mücadelemizi sürdüreceğiz” diyen Yerlikaya, toplantıda ele alınacak konuları da kısaca şöyle özetledi:
“İkincisi zehir tacirleri; sokak satıcısından baronuna varıncaya kadar peşlerindeyiz. Üçüncüsü organize suç çeteleri. Benim tabirimle suç işlemekten kibirlenenler. Dördüncüsü düzensiz göç ve mücadele. Bununla ilgili parantez açayım. Bizim ülkemize gelişi, kalışı ve çıkışı yasal olmayan yabancıya biz düzensiz göçmen diyoruz. Bir de düzenli göçmenler var. Gelişi, kalışı ve çıkışı yasal göçmenler düzenli göçmenlerdir. Bizim düzensiz göçmenlerle ilgili geldiğimiz ilk günden beri odaklanmış vaziyetteyiz” ifadelerini kullandı.

‘Mobil Göç Noktaları’ ile ilgili de bilgi veren Yerlikaya, İstanbul’un 16 milyonluk bir şehir olduğunu, 17 milyona yakın turist ve 1 milyonun biraz üzerinde yabancının yaşadığını dile getirerek, burada yaşayan düzensiz göçmenleri tespit etmek için 38 adet ‘Mobil Göç Noktası’ kurduklarını söyledi. Hakka, hukuka riayet ederek düzensiz göçmenlerin tespit edilerek ülkelerine sınır dışı edileceğini belirten Yerlikaya, “Umuma açık yerlerde, parklarda, plajlarda, yollarda yapılan uygulamalarda kimlik sorgusu yapıldığı zaman Mobil Göç Noktası'na davet edilip orada parmak izi ve taramadan geçirilerek yasal olmayan göçmen ortaya çıktığında onları geri gönderme merkezine gönderiyoruz ve bir süreç dahilinde kendi ülkelerine deport ediyoruz. Bu süreci insani ve vicdani bir duruşla yapıyoruz. Biz bize yakışanı tarihimizden, medeniyetimizden, inancımızdan nasıl bellediysek, düzensiz göçle ilgili de aynı o ihtimamı gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz” dedi.

Nesli tükenmekte olan kuşu doğaya saldılar Nesli tükenmekte olan kuşu doğaya saldılar

“1 Kasım’dan itibaren filomuzu 155’e çıkartacağız”

30 büyükşehirde 1 Kasım’dan itibaren ‘Mobil Göç Noktaları’nın sayısını 155’e çıkartacaklarını anlatan Bakan Yerlikaya, “1 Ekim’den itibaren İstanbul’da uygulamaya başladık. Akabinde Bursa, Adana, İzmir ve Ankara’da da bu göç merkezlerini uygulamaya başladık. Ama 1 Kasım’dan itibaren filomuz 155 araç noktasına çıkacaktır. Bütün büyükşehirlerde biz düzensiz göçmenle ilgili aramızda bir tane kaçak göçmen olmayacak şekilde bunların yakalaması ve kendi ülkelerine sınır dışı edilmeleri çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Sakarya Gazetesi