İşte lokanta usulü düğün çorbası tarifi…

Malzemeler:

     •    250 gram kuzu gerdan (veya kemikli et)
    •    6 su bardağı su
    •    1 yemek kaşığı tereyağı
    •    2 yemek kaşığı un
    •    1 çay kaşığı tuz
    •    1 çay kaşığı karabiber

Çorba-2

Terbiyesi için:
    •    1 su bardağı süt
    •    1 adet yumurta sarısı
    •    1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için:
    •    1 yemek kaşığı tereyağı
    •    1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Eskişehir'de kadınlar eşitlik için buluştu Eskişehir'de kadınlar eşitlik için buluştu

Yapılışı:

    1.    Eti haşlayın: Kuzu gerdanı 6 su bardağı suyla haşlayın. Pişen eti süzerek suyunu ayırın, ardından eti didikleyin.
    2.    Unu kavurun: Tereyağını bir tencerede eritip unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
    3.    Et suyunu ekleyin: Kavrulan una azar azar sıcak et suyunu ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırın.
    4.    Terbiyeyi hazırlayın: Bir kasede yumurta sarısı, süt ve limon suyunu çırpın. Çorbadan birkaç kaşık sıcak su alarak terbiyeyi ılıtın, ardından yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
    5.    Eti ekleyip kaynatın: Didiklenmiş etleri çorbaya ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
    6.    Yağ sosunu hazırlayın: Bir tavada tereyağını eritip kırmızı biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Püf Noktaları:

    •    Kuzu eti yerine dana eti de kullanabilirsiniz.
    •    Unu yakmadan kavurmak çorbanın kıvamını ve lezzetini artırır.
    •    Terbiyeyi eklerken kesilmemesi için mutlaka ılıtın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin.

İftara nefis bir başlangıç yapmanız için ideal olan düğün çorbası, hem hafif hem de besleyici bir lezzet sunuyor. Şimdiden afiyet olsun!

Muhabir: Merve Pınar