Ürün, kasaplık hayvan gövde etlerinden - tercihen kasaplık dana gövde etleri ve kasaplık koyun gövde etleri, kemik, tendo fasia, kıkırdak, lenf yumrusu, sinir ve gerektiğinde yağları ayıklandıktan sonra - yemeklik tuz eklenip karıştırılması, çekilmesi ve homojen hale gelene kadar karıştırılmasının ardından tekrar çekilmesi veya bu işlemin soğukta en fazla 18 saat dinlendirilmesiyle elde edilir.

78

Bu karışıma sadece ekmek (veya galeta unu), tuz, kuru soğan ve sodyum bikarbonat dışında hiçbir katkı maddesi, lezzet ve çeşni verici madde eklenemez.

İnegöl köfte, en fazla 2 cm kalınlığında, aynı şekil ve büyüklükte olmalıdır. Bütün halde ve birbirine veya kutu iç yüzeyine yapışmamış olmalı, dondurulmuş yüzeyinde buz kristalleri bulunmamalı, yüzeyinde boşluk ve çatlak olmamalıdır. Etin doğal pembe renginden kahverengi tonlarına kadar değişebilir ancak kararmış olmamalıdır.

İnegöl Köfte Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım) - Yemek.com

Hakim ve Savcılar Kuruluna ait atama kararları Resmi Gazete’de Hakim ve Savcılar Kuruluna ait atama kararları Resmi Gazete’de

Pişirilmeden önce ve sonra kendine özgü bir tat ve koku taşımalı, yabancı tat ve küf kokusu içermemelidir. Gıda güvenliği açısından, köftelerin pişirme sırasında merkezdeki sıcaklığının 70-72 dereceye ulaşması önemlidir. Pişirilmiş İnegöl köfte elastik kıvamda ve homojen bir yapıda olmalıdır, gözle görülebilen yabancı madde içermemelidir.

Köftelerin hazırlanması için en uygun yöntem, kömür ateşinde pişirilmelidir.

Editör: Sakarya Gazetesi