Görüşmenin Ayrıntıları

Bakan Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle gerçekleştirilen görüşmede Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusundaki hassasiyetleri iletti. Geçtiğimiz hafta yapılan ilk görüşmede, sosyal medya platformuna katalog suçları çerçevesinde uygulanan politikalar nedeniyle erişim engeli getirilmişti. Bugünkü görüşmede ise taleplerin karşılanması hususunda gerekli adımların atılacağı umuluyor.

Bakan Uraloğlu

Görüşme Sonrası Açıklamalar

Bakan Uraloğlu, "Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Instagram 253

Kabine Sonrası Instagram Açılıyor mu?

Gazeteci Bülent Aydemir, "Instagram, kabine toplantısı sonrası açılıyor. Flaş!!!" diyerek önemli bilgileri paylaştı. Instagram yetkilileri ile yapılan görüşme olumlu geçti. Instagram, terör örgütü PKK propagandasına karşı içerik kaldırmada daha hassas olacak. PKK'yı algoritmaya yerleştirecek. Ancak Hamas paylaşımlarında Instagram'ın çifte standardı devam ediyor. Görüşme, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. Kabine toplantısı sonrasında Instagram'ın açılması bekleniyor.

Anlaşmanın Maddeleri

PKK Propagandasına Karşı Hassasiyet: Instagram, terör örgütü PKK propagandasına karşı daha duyarlı olacak ve bu tür içerikleri kaldıracak.

Algoritma Değişiklikleri: PKK'ya dair içerikler algoritmaya dahil edilerek, hızlıca tespit edilecek ve kaldırılacak.

Hamas Paylaşımları: Hamas ile ilgili paylaşımlarda Instagram'ın tutumu değişmeyecek, ancak konu üzerinde çalışmalar devam edecek.

ATAP'tan Teknoköy atağı ATAP'tan Teknoköy atağı

Türkiye Kanunlarına Uyum: Instagram, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyum konusunda daha dikkatli olacak.

Kaynak: Haber Merkezi