Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Kararı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram'a erişim engeli getirilmesi kararı aldı. Bu karar, kullanıcıların Instagram'a erişim sağlamasını engelledi. BTK, Instagram'ın bazı paylaşımlarının "katalog suçlar" kapsamına girdiğini belirtti. Bu suçlar arasında "uyuşturucuya yönlendirme", "çocuğa karşı cinsel istismar", "intihara sevk etme", "Atatürk aleyhine işlenen suçlar", "yağma ve nitelikli yağma", "soykırım suçu" ve "devlete karşı savaşa tahrik" gibi ciddi suçlar yer alıyor.

Bakan Uraloğlu'nun Açıklamaları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Instagram erişim engeliyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan, "Instagram'ı katalog suçları çerçevesinde uyardık. Ancak, gerekli karşılığı bulamadığımız için erişim engeli getirdik," dedi. Ayrıca, "Hassasiyetlerimiz belli, oradaki eksiklikler belli. O eksiklikler giderildiği an bir saat sonra engeli kaldırmış olacağız. Herkesin kanunlara uymasını istiyoruz," ifadelerini kullandı.

64C3A62E048Ff200190C91Ca

Sosyal Medya Kullanıcılarının Tepkisi

Sosyal medya kullanıcıları, Instagram'ın kapalı olmasından dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Birçok kullanıcı, "Instagram çöktü mü?" ve "Instagram ne zaman açılacak?" gibi sorularla internet üzerinde araştırmalar yapmaya başladı. Kullanıcılar, Instagram'a erişimin ne zaman tekrar sağlanacağı konusunda bilgi edinmeye çalışıyor.

İnternet aboneleri 93 milyonu geçti İnternet aboneleri 93 milyonu geçti

Instagram Ne Zaman Açılacak?

Instagram'ın ne zaman tekrar erişime açılacağı henüz netleşmedi. BTK ve diğer yetkililer, platformun katalog suçlar kapsamındaki içeriklerini düzenlemesi gerektiğini belirtti. Bu düzenlemeler yapıldığında, erişim engelinin kaldırılacağı bildirildi. Ancak, bu sürecin ne kadar süreceği konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor.

Muhabir: Burak Akın