Şirket tarihindeki 'en büyük' iOS güncellemesi olarak nitelendirilen bu sürüm, birçok yapay zeka destekli özellik içerecek. Ancak, eski iPhone modelleri bu yeniliklerden tam anlamıyla yararlanamayabilir.

10 Haziran Pazartesi günü düzenlenecek olan açılış etkinliğinde, iOS 18'in yanı sıra iPadOS 18, tvOS 18, macOS 15, watchOS 11 ve VisionOS 2 de tanıtılacak.

iPhone'lara Yapay Zeka Desteği Geliyor

Yeni iOS 18 sürümü, iPhone kullanıcılarına birçok yeni yapay zeka özelliği sunacak. Bu özellikler arasında, büyük dil modelleri (LLMS) ve üretken yapay zekayı içeren yenilikler bulunuyor. Ancak, bu işlevlerin çoğu yalnızca en son teknolojiye sahip iPhone modellerinde kullanılabilecek.Cihaz içi yapay zeka işlevlerinin tam kapasiteyle kullanılabilmesi için A17 Pro işlemcili iPhone 15 Pro veya iPhone 15 Pro Max gerekecek.

Whatsapp'ın yeni özelliği duyuruldu! Whatsapp'ın yeni özelliği duyuruldu!

Normal iPhone 15 modelleri ise eski A16 çiple çalıştığı için bu özelliklerin birçoğundan yararlanamayacak.Sonuç olarak, iOS 18'in getirdiği yapay zeka destekli yeniliklerden tam anlamıyla faydalanmak isteyen kullanıcıların, iPhone 15 Pro veya iPhone 15 Pro Max gibi en son model cihazlara sahip olmaları gerekecek.

Muhabir: Burak Akın