Putin, Moğolistan’da resmi törenle karşılandı Putin, Moğolistan’da resmi törenle karşılandı

Reisi ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Gazze'deki bombardımanın, soykırımın ve çocuk cinayetlerinin bir an önce durdurulması ve ateşkesin sağlanması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, dün başkent Bağdat’ta ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından resmi temaslarda bulunmak üzere İran’ın başkenti Tahran’a geldi. Resmi törenle karşılanan Sudani, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile başkent Tahran’da ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular ve Filistin meselesi ele alındı. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Reisi, “Filistin meselesinde her iki ülkenin de tutumu aynıdır. Gazze'deki bombardımanların, soykırımın ve çocuk cinayetlerinin bir an önce durdurulması ve ateşkesin sağlanması gerektiğine inanıyoruz” dedi. ABD’nin İsrail’e yönelik yardımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Reisi, “Ne yazık ki ABD, Filistin halkına yönelik cinayet ve vahşi eylemler için Siyonist rejime silah, istihbarat ve mali yardım sağlıyor. Yardımlar bu rejimi Gazze halkını öldürme konusunda daha da teşvik ediyor” ifadelerini kullandı.

“Siyonist rejim, çocuk katliamı ve soykırım gerçekleştiriyor”

ABD’nin Gazze'ye yardım ettiği iddiasının tamamen asılsız olduğunu söyleyen Reisi, “Bu iddia ABD’nin eylemleriyle bağdaşmıyor. Ama uygulamada BM önerilerinin Siyonist İsrail rejiminin elini güçlendirmek için veto edildiğini görüyoruz. Biz bu cinayetleri ABD ve rejim destekçileri tarafından işlenmiş olarak görüyor ve tüm savaş suçlarına ortak olduklarına inanıyoruz” şeklinde konuştu. Reisi, “Bugün Siyonist rejim ABD’lilerin ve bazı Avrupa ülkelerinin desteğiyle korkunç bir insanlık suçu olan çocuk katliamı ve soykırım gerçekleştiriyor” dedi.
 

Editör: Sakarya Gazetesi