Malzemeler (6-8 Kişilik):
1-1 kg arpacık soğan
2-1 kg haşlanmış kuzu eti veya tavuk eti
3-1 çorba kaşığı domates salçası
4-1 tatlı kaşığı biber salçası
5-1 çorba kaşığı tereyağı
6-Karabiber
7-Tuz
8-Yeterli miktarda su
Zülbiye Yemeği Nasıl Yapılır:
1-Arpacık soğanlar, kabukları soyulduktan sonra bütün halde bir tencereye yerleştirilir ve üzerine bir parmak geçecek kadar su eklenerek kaynamaya bırakılır.
2-Ayrı bir kapta kuzu eti veya tavuk eti haşlanır. Haşlanmış soğanın suyu süzülmeden üzerine haşlanmış et eklenir ve karıştırılır.
3-Bir tavada tereyağında biber ve domates salçası kavrularak oluşturulan sos, tenceredeki karışıma eklenir. Karışım, 10 dakika kadar tencerede kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak dinlendirilir.
4-Dinlendirilen yemeğin üzerine karabiber serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun!