Malzemeler (6-8 Kişilik):

1-1 kg arpacık soğan
2-1 kg haşlanmış kuzu eti veya tavuk eti
3-1 çorba kaşığı domates salçası
4-1 tatlı kaşığı biber salçası
5-1 çorba kaşığı tereyağı
6-Karabiber
7-Tuz
8-Yeterli miktarda su

Kış aylarında doğal gaz faturasını yarıya indirmek mümkün! Kış aylarında doğal gaz faturasını yarıya indirmek mümkün!

Zülbiye Yemeği Nasıl Yapılır:

1-Arpacık soğanlar, kabukları soyulduktan sonra bütün halde bir tencereye yerleştirilir ve üzerine bir parmak geçecek kadar su eklenerek kaynamaya bırakılır.

2-Ayrı bir kapta kuzu eti veya tavuk eti haşlanır. Haşlanmış soğanın suyu süzülmeden üzerine haşlanmış et eklenir ve karıştırılır.

3-Bir tavada tereyağında biber ve domates salçası kavrularak oluşturulan sos, tenceredeki karışıma eklenir. Karışım, 10 dakika kadar tencerede kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak dinlendirilir.

4-Dinlendirilen yemeğin üzerine karabiber serpilerek servis edilir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi