İsrail ve Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan çatışmalara 4 günlük insani ara verildi. Anlaşma kapsamında esir takasının yapılmasının beklendiği dakikalarda Hamas’ın 12 Taylandlı ve Filipinli işçiyi serbest bıraktığı duyuruldu.Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Güvenlik yetkilileri ve Dışişleri Bakanlığı tarafından 11 Taylandlı rehinenin serbest bırakıldığı teyit edildi. Büyükelçilik yetkilileri, bir saat içinde onları almak üzere yolda” İfadelerine yer verdi. Thavisin, esirlere ilişkin detayların daha sonra aktarılacağı mesajını verdi.Kaynaklar, serbest bırakılan kişilerin hepsinin erkek olduğunu belirtirken ilerleyen günlerde daha fazla Taylandlının serbest bırakılmasının beklendiği ifade edildi. Hamas’ın Taylandlı ve Filipinli erkekleri serbest bırakması ‘sürpriz bir gelişme’ olarak değerlendirildi.

REHİNELER TEL AVİV, MAHKUMLAR BATI ŞERİA’DA

Taylandlıların serbest bırakılmasından birkaç saat sonra İsrailli 13 esir, Mısır’dan Kerem Şalom Sınır Kapısı üzerinden ülkeye giriş yaptı. Otobüsle Mısır’dan İsrail’e getirilen esirler daha sonra buradan helikopterle Tel Aviv yakınındaki 2 ayrı hastaneye götürüldü. Burada sağlık kontrollerinden geçirilen esirlerin daha sonra aile üyeleriyle bir araya gelmeleri bekleniyor. Almanya Dışişleri Bakanlığı, serbest bırakılan rehinelerden 4'ünün Almanya vatandaşı olduğunu açıkladı. İsrail cezaevlerinde tutuklu bulunan 24 kadın ve 15 çocuk olmak üzere 39 Filistinli de serbest bırakıldı. Filistinliler, Batı Şeria bölgesine geçti. Yüzlerce Filistinli serbest bırakılan esirleri karşılamak için Filistin ve Hamas bayraklarıyla Batı Şeria’nın Betunya Beldesi’ne toplandı.  İsrail askerleri, serbest bırakılan Filistinlileri taşıyan otobüslerin etrafında toplananları ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahale ederek dağıtmaya çalıştı.


“BASINA AÇIKLAMA YAPMALARI YASAKLANDI”

Boris Kasırgası nedeniyle doğal afet durumu ilan edildi! Boris Kasırgası nedeniyle doğal afet durumu ilan edildi!

Filistinli Esirler Cemiyeti'nden yapılan bilgilendirmeye göre, İsrail polisi, serbest bırakılan Filistinlilerin basına açıklama yapmasını yasakladı. Serbest kalan tutuklunun evinde toplantı yapılmasına da izin verilmeyecek. Buna ek olarak serbest bırakılan Filistinli tutuklular ve ailelerinin kutlama için tatlı dağıtmamaları istendi.
 

Editör: Sakarya Gazetesi