Malzemeler

1-1 adet tavuk göğsü
2-4 su bardağı su
3-Yarım tatlı kaşığı tuz
4-Bir su bardağı badem
5-1 yemek kaşığı tereyağı
6-2 su bardağı pirinç
7-Yarım tatlı kaşığı safran
8-Yarım tatlı kaşığı zencefil
9-Yarım su bardağı bezelye
10-Yarım su bardağı antep fıstığı

Yapılışı

1-Tavuk göğsünü yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlayın.
2-Pirinçleri yıkayıp süzün. 30 dakika sıcak tuzlu suda bekletin.
3-Bademleri yıkayıp süzün.
4-Tereyağını geniş bir tencerede eritin.
5-Pirinçleri ve bademleri tereyağında kavurun.
6-Haşladığınız tavuk göğsünün suyundan 2 bardak ayırın.
7-Yarım kahve fincanı suda 30 dakika kadar beklettiğiniz safranı tavuk suyunun içine ilave edin.
8-Didiklediğiniz tavuk etini, bezelyeyi, tuzu ve zencefili kavrulmuş pirinçlerin üzerine ilave edin.
9-Üzerine kalan tavuk suyunu ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
10-Pişen pilavın içine sıcak suda beklettiğiniz Antep fıstıklarını ekleyin.
11-Pilavı dinlendirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi