-İYİ Parti'de 6 yılda 6 il Başkan'ı değişti.
***
-İlginçtir, 6 yıllık partide 6 ayrı gurup oluştu.
-Seçimlerden önce partiyi dizayn eden milletvekili Arslan Kabukçu, artık Nasıl dizayn ettiyse listeye bile giremedi.
***
-"Büyüyünce ben de bir Nebi Hatipoğlu olacağım" diye güzelleme yapan Melih Aydın aynı Nebi Hatipoğlu'na"İki elim yakanda" diye tepki gösterdi.
***
-Seçimin hemen sonrasında Melih Aydın ve Emine Edizgil ikilisi, kendilerinin desteklediği Tepebaşı ilçe Başkan'ı Nusret Kabasakal ve yönetimini görevden aldı.
***
-Odunpazarı ilçe Başkanı, Büyükerşen'i ziyaret etti diye görevden alındı. Görevden alınmasını sağlayan Büyükşehir belediye başkan adayı Melih Aydın geçenlerde Büyükerşen'i ziyaret etti.
***
-İki ilçe Başkan ve yönetiminin görevden alınmasında Nebi Hatipoğlu'nun haberi olmadığı ortaya çıktı.
-Büyükerşen'i"10-15 yıldır hiçbir iş yapmadı" diye eleştiren Melih Aydın, Büyükerşen'i ziyaret ettiğinde "Tecrübelerinden istifade ettik" açıklaması yaptı.
***
-Nebi Hatipoğlu "Yerel seçimlere AKP-MHP ile ittifak yaparak girmeliyiz" çıkışı yaptığında "O Nebi beyin kendi fikridir, partiyi bağlamaz" diye açıklama yapan genel Başkan yardımcısı Buğra Kavuncu, Hatipoğlu istifa ettiğinde "İktidarın dümen suyuna girenler" diye tepki gösterdi.
***
Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Cumhur İttifakı ile birlikte hareket edilmediği için İYİ Parti'den istifa ederken, Bahadır Erdem Millet ittifakı ile hareket edilmediği için istifa ediyor. Meral Akşener, Hatipoğlu'nu Parti'ye getirdiği için Bahadır Erdem'i eleştiriyor, Bahadır Erdem "Hatipoğlu'nu seçimden önce tanımıyordum ki Nasıl getireyim?" diyor.
***
Sonuç olarak:İYİ Parti Eskişehir'de kurulduğundan bu yana çok acayip şeyler oluyor.
Akıl sır erecek gibi değil!
image1-1
,,,,,,,,,,,

CHP BU RİSKİ ALABİLİR Mİ?

AK Parti il başkanı Süleyman Reyhan bir televizyon programında "Eskişehir'de Belediyeleri neden kazanamıyor sunus?" sorusuna şu cevabı vermişti:
-"Bunun elbette değişik nedenleri var ancak en büyük neden belediye başkanlarının ellerinde bulunan imkan. Bu imkanı seçim öncesi kullanan belediyeleri almak kolay olmuyor"
Aslında bu doğru bir yaklaşım.
Zira...
Aynı durum iktidar için de geçerli.
Elinde tuttuğu olanakları seçim öncesi devreye sokan iktidarın elinden iktidarı almak da aynı şekilde zor oluyor.
***
İşte bu yaklaşımdan yola çıkarak CHP'nin önümüzdeki seçimlerde mevcut belediye Başkan'larını yeniden aday göstereceğini söylemek mümkün.
Çünkü...
Kendi istekleri ile aday olmak istemeyenlerin dışında genel merkezin aday göstermeyeceği belediye başkanları, o dile getirilen ellerindeki o imkanları kullanarak partisine seçim de kaybettirebilir.
O yüzden CHP'nin sadece Eskişehir'de değil, her seçim bölgesinde mevcut belediye başkanlarını yeniden aday göstereceğini tahmin ediyorum.
Aday gösterilmeyen belediye başkanlarının yüzünden seçim kaybetme riskini göze alamayacaklarını düşünüyorum...
Zira...
Mevcut belediye başkanlarıyla seçim kaybetme riski, aday gösterilmemesi halinde daha fazla sanki...

image2-1

,,,,,,,,,