İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü tarafından yürütülen sera örtüsü hibe destek programına davet edilmemelerini eleştirerek, durumu adaletsiz olarak nitelendirdi. Yer, Sarıcakaya, Mihalgazi ve Tepebaşı ilçelerinde yapılan toplantılarda, iktidar partisinin öne çıkarılmasının doğru olmadığını ifade etti.

Sözlü Davet Yapılmadı

Bakan Kurum'dan kaçak yapı uyarısı Bakan Kurum'dan kaçak yapı uyarısı

Gürol Yer, açıklamasında, “Her toplantıda İktidar Partisi İl Başkanı ve bazı yöneticiler ön planda tutuluyor. Bu, sanki yapılan hibenin bir parti çalışmasıymış gibi gösterilmesi açısından oldukça abes bir durum. Biz siyasetçilerin bu tür toplantılarda bulunmasına itirazımız yok, ancak Ana Muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti olarak bu programlara ne yazılı ne de sözlü bir davet aldık,” dedi.

Toplantılarda Siyasi Ayrımcılık İddiası

Yer, her programda iktidar partisinin ve yöneticilerinin ön planda olmasının siyasi bir ayrımcılığa işaret ettiğini belirtti. Sera örtüsü hibe destek programının yalnızca belirli kesimlere yönelik yapılmasının, diğer partiler ve toplum nezdinde hoş karşılanmadığını ifade etti. Yer, “Bu tür destek programlarının, siyasetin dışında tutulması gerektiğini düşünüyoruz,” dedi.

Tarım Desteklerinde Eşitlik Vurgusu

İYİ Parti olarak tarımsal desteklerin tüm çiftçilere eşit şekilde ulaştırılması gerektiğini savunduklarını belirten Gürol Yer, “Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü'nün, bu konuda daha şeffaf ve adil bir yaklaşım sergilemesi gerekiyor. Tüm çiftçilerin eşit şekilde desteklenmesi, tarım sektörünün sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor,” dedi.

Muhabir: Merve Pınar