Malzemeler:

1-500 g orta yağlı koyun kıyması
2-3-4 adet domates veya 3 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası
3-4-5 adet patates
4-Sıvı yağ
5-3 dilim bayat ekmek içi
6-1 adet soğan
7-Yarım demet maydanoz
8-Karabiber
9-Kimyon
10-Tuz

Hazırlanış:

1-İki defa çekilmiş kıymaya rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, tuz, karabiber, kimyon ve doğranmış maydanozu ekleyin. Malzemeleri iyice yoğurun ve elinizi ıslatarak oval şekilde köfteler yapın.

2-Patatesleri soyup elma dilimi veya yuvarlak dilimler halinde kesin. Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve patatesleri hafifçe kızartarak bir tepsiye dizin.

3-Aynı yağda köfteleri hafifçe kızartın ve ardından kızarmış patateslerin üzerine yerleştirin.

4-Tavada kalan yağa kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış domatesleri (veya sulandırılmış domates salçasını) ekleyin. Domatesleri suyunu çekene kadar kavurun ve ardından bir bardak su ekleyip kaynatın.

5-Hazırlanan domates sosunu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Tepsiyi kapatıp, ocakta veya önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.

Eskişehir'de hayvanat bahçesine yeni üyeler! Eskişehir'de hayvanat bahçesine yeni üyeler!

6-Servis tabağına patateslerin üzerine köfteleri çıkararak sıcak servis yapın.

7-Bu İzmir Köfte tarifi, damak zevkinize hitap eden, lezzetli ve doyurucu bir yemek sunacaktır.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi