Bakan Yerlikaya'dan Eskişehir'e asayiş övgüsü Bakan Yerlikaya'dan Eskişehir'e asayiş övgüsü

2023 yılı "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" programı kapsamında, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen teknik gezi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü konu sorumlusu Ziraat Mühendisleri Zuhal Akkaya ve Mustafa Mutlu Aslan kontrolünde "Eskişehirli Hanımlar Safran Üretiyor" projesini yürüten kadın çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Projenin kadın çiftçileri, ilk olarak Bakanlığa bağlı Sarıcakaya İğdir Mayıslar Kapıkaya Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni ziyaret etti. Kadın çiftçiler, Kooperatif Başkanı Gülfer Yıldız ile birlikte safran demonstrasyon alanını inceledikten sonra, kooperatif bünyesinde yeni açılan Safran Kafe'ye destek ziyareti gerçekleştirdi. Kooperatif bünyesinde açılan Safran Kafe, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce kadın çiftçi ve kooperatiflerine pozitif ayrımcılık yapılarak verilen desteğin hedeflenen kitleye girişimcilik ruhu kazandırarak daha üretken olmalarına önemli bir katkı sağladığının göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Gezide kadın çiftçilerin diğer durağı ise Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Japon Büyükelçiliği, Sarıcakaya Kaymakamlığı, Sarıcakaya Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Bakanlığa tahsisli bin 800 metrekare arazi üzerinde kadın üreticilere kazandırılan uygulama serası ve eğitim binası oldu. Ziyaret kapsamında kadın kooperatiflerinin ve çiftçilerin eğitim aldığı yerler incelenerek, Sarıcakaya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Haydar İpek nezaretinde su kültüründe marul ve kokopit’te (cocopeat) çilek yetiştiriciliği hakkında bilgilendirme yapıldı.

Editör: Sakarya Gazetesi