Sakarya Gazetesi İstihbarat Servisi olarak kadınlara güvende hissedip hissetmediklerini sorduk. Kadınlar kendilerini güvende olmadıklarını ve devletten çözüm beklediklerini dile getirdiler.

Şennur-1

Şennur Kocaoğlan:  Güvende hissetmiyorum. Özellikle geç saatte çıktığımda arkama bakarak yürüyorum, çünkü her an bir yerden bir şey çıkabilir, görüyoruz haberleri. 


Asya

İsrail durdurulmalı Netanyahu hesap vermelidir! İsrail durdurulmalı Netanyahu hesap vermelidir!

Asya Erdoğdu: Hayır asla güvende hissetmiyorum. Gece tek çıkmamaya özen gösteriyorum, gündüz gözü kalabalıkta yürürken bile tedirgin oluyorum. 

Seda-1

Seda Nur Kırca:  Devletin artık bir şey yapması gerekiyor. Daha öncesinde taciz edilmiş bir kadın olarak kendimi güvende hissetmiyorum. Öfkeliyim, artık bir dur denmeli.

Saniye

Saniye Danacı: Hayır, mesela gece  dışarı çıkacağım. Mecburen arkadaş ortamında çıkmak zorunda kalıyorum. Tek başıma artık yürüyemiyorum. Gece eve giderken korkarak arkama bakarak gidiyorum. 

Rabia

Rabia Koç: Bir kadın olarak kendimi güvende hissetmiyorum.  Yanımda biber gazı taşıyorum ama öyle bile güvende değilim. Devlet bir çözüm bulmalı artık.

Melis-1

Melis Çetin: Eskişehir çoğu şehre göre güvenli olmasına rağmen ve ben de merkezde yaşamama rağmen gece belli bir saatten sonra dolaşmaktan korkuyorum. 

Kamile

Kamile Kaplan: Hiç güvende hissetmiyorum. Geceleri açıkçası tedirgin oluyoruz. Çocuklarımız da var. Kötüye gitti her şey, memnun da değiliz. Çok da üzülüyoruz. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. 

Elif

Elif Koşanser: Türkiye’de yaşayan bir kadının bu şartlarda kendini güvende hissetmesi mümkün değil.  Ben de kendimi hemcinslerim gibi güvende hissetmiyorum. 

Muhabir: Melisa Ceritli