Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri Gülhan Erşahin ve Hatice Sarı tarafından yürütülen bu anlamlı proje, okul genelinde öğrencilerin aktif katılımıyla yüzlerce kilo atık kâğıdın toplanmasını sağladı.

Toplanan atık kâğıtların geri dönüşümünden elde edilen gelir, Eskişehir Tema Vakfı'na fidan bağışı olarak kullanıldı. Bu sayede öğrenciler, çevre bilincini artırarak hem doğaya katkıda bulundu hem de sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yarattı.

Eskişehir'de eğitimciler tepkilerini dile getirdi Eskişehir'de eğitimciler tepkilerini dile getirdi

Projenin kurucusu Gülhan Erşahin, proje hakkında yaptığı açıklamada, "Projemiz, kâğıdın üretiminden geri dönüşümüne kadar olan yolculuğunu konu alıyor. Kâğıdın bu yolculuğu ağaçla başladı, ağaçla bitsin istedik. Sınıflardan ve öğretmenler odasından öğrencilerle birlikte topladığımız atık kâğıtlar fidana dönüştüğü için bu projemizden son derece mutluyuz" dedi.

Okul Müdürü Ömer Aydın ise projeye emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek, "Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri örnek bir projeye imza attıkları için emeği geçen herkesi kutlarım" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi