Çanakkale'de 3.6 büyüklüğünde deprem! Çanakkale'de 3.6 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, depremin merkez üssü Pazarcık olup, sarsıntı yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem, Adana ve Gaziantep gibi çevre illerde de hissedildi.

Deprem sonrası vatandaşlar, yaşadıkları binaları ve iş yerlerini terk ederek güvenli alanlara yöneldi. Kısa süreli bir panik yaşanmasına rağmen, resmi yetkililerden yapılan açıklamalara göre, şu ana kadar olumsuz bir durum bildirilmedi.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Pazarcık ilçemizde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun," ifadelerini kullandı.

AFAD'dan yapılan açıklamada ise, saha tarama çalışmalarının sürdüğü ve depremin ardından herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığı belirtildi. Depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri iletildi.

Editör: Sakarya Gazetesi