Kanada orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Alberta eyaletindeki turistik Jasper Milli Parkı'nın merkezinde bulunan turistik Jasper kasabasında alevler henüz kontrol altına alınamadı. Alberta Eyalet Başbakanı Danielle Smith gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir yangının her toplum için kötü bir kabus olduğunu ifade ederek, "Potansiyel olarak yüzde 30-50 oranında yapısal hasar görüyoruz. Bu ciddi bir yeniden inşa süreci olacak" dedi.

Gazze'de can kaybı 40 bin 738'e yükseldi Gazze'de can kaybı 40 bin 738'e yükseldi

Jasper Belediye Başkanı Richard Ireland ise yaptığı açıklamada, "Orman yangınları, birbirine bağlı küçük topluluğumuzu harap etti. Sakinlerimizin çoğunun karşı karşıya kaldığı yıkım ve kayıp tarif edilemez" ifadesini kullandı.
Kasabadaki hasarın boyutu henüz bilinmezken yangın nedeniyle külle kaplanan kasabadaki çok sayıda araç ve yapı ile tarihi bir kilise küle döndü. Yetkililerden yapılan açıklamada, alevlerin günde 890 bin varil petrol taşıma potansiyeline sahip Trans Mountain Boru Hattı'na ulaşmasından endişe edildiği belirtildi. Trans Mountain ise şu anda alt yapıda herhangi bir hasar kaydı olmadığını ve boru hattının güvenli bir şekilde çalışmaya devam ettiğini açıkladı.

Kaynak: İHA