Malzemeler
-1 kilo kuşbaşı kuzu eti
-8 adet patlıcan
-5 adet domates
-10 adet sivri biber
-3 adet soğan
-2 baş sarımsak
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 çorba kaşığı tuz
-1 çorba kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı
-Toprak bir güvecin içerisine kuşbaşı kuzu eti yerleştirilir.
-Et üzerine isteğe göre doğranmış patlıcanlar konur.
-Patlıcanların üzerine doğranmış soğan, sarımsak, sivri biber ve dilimlenmiş domatesler yerleştirilir.
-Yağ, tuz, karabiber ve pul biber ilave edilir.
-2 su bardağı su konup orta hararetli fırında veya ocakta üzeri kapalı olarak yaklaşık 2 saat pişirilir.
Püf Noktaları
-Calla'yı fırında pişirirken, güveci önceden ısıtmak lezzetini artıracaktır.
-Calla'nın pişme süresi etin kalitesine göre değişiklik gösterebilir.
-Calla'yı daha da lezzetli hale getirmek için, eti pişirmeden önce salça ve baharatlarla marine edebilirsiniz.
Calla'nın Servisi
-Calla, sıcak olarak servis edilir. Yanına pilav, bulgur pilavı veya makarna eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!