Okullar 9 Eylül 2024 Pazartesi günü açıldı ve milyonlarca öğrenci ders başı yaptı. Ancak şimdiden birçok öğrenci ve veli, okulların ne zaman ara tatile gireceğini araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı takvime göre, ilk ara tatilin başlayacağı tarih belli oldu.

Vali Aksoy, Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu'nun açılış programına katıldı Vali Aksoy, Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu'nun açılış programına katıldı

Kasım Ara Tatili Hangi Tarihlerde?

2024/2025 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili, 11 Kasım 2024 tarihinde başlayacak. Öğrenciler, bu tarihten itibaren kısa bir mola verecekler. Ara tatil, 15 Kasım 2024 Cuma günü sona erecek. Bu süreç, öğrenciler ve öğretmenler için kısa bir dinlenme fırsatı sunacak.

Ara Tatil Nasıl Değerlendirilmeli?

Ara tatil, öğrenciler için hem dinlenme hem de eksik konularını tamamlama fırsatı sunar. Tatil süresince öğrencilere, hem eğlenip dinlenmeleri hem de ders tekrarlarına zaman ayırmaları önerilir. Özellikle ödev ve projeler konusunda planlı olmak, tatilin verimli geçmesini sağlar.

İkinci Dönem Tatili Ne Zaman?

İlk ara tatilin ardından, 2024/2025 eğitim yılına ait ikinci ara tatil de belirli tarihlerde gerçekleşecek. İkinci ara tatil ise Mart ayında başlayacak ve öğrenciler bu dönemde de kısa bir mola alacak. Ancak en yakın mola, Kasım ayında yapılacak olan ilk ara tatil olacak.

Muhabir: İsmail Yiğit