Vadişehir Mahallesi’nde yaşayan 79 yaşındaki Saim Yıldıztaşkan, 5 yıl önce i Niğmet Yıldıztaşkan’ı trafik kazasında kaybetti. Karısının ani ölümüne oldukça üzülen Saim Yıldıztaşkan, acısını unutmak için maket ev yapmaya başladı. İkamet ettiği apartmanda “Saim Dede” olarak anılan yaşlı adam, tüm komşularına maket ev hediye etti.

Eskişehir'in o ilçesinde sokaklar aydınlanacak! Eskişehir'in o ilçesinde sokaklar aydınlanacak!

AW085496_10

Balkonuna kurduğu minik atölyede saatlerce çalışan Yıldıztaşkan’ın yeni hedefi ise her hafta yüzlerce turist ağırlayan Sivrihisar’daki tarihi mekânlarının minyatürünü yapmak. Saim Yıldıztaşkan, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’den bu konuda yardım istiyor.

AW085496_03

“Hanımın vefat etmesinden dolayı kendimi bu işe verdim”

Eşinin vefatı ile ilgili konuşurken halen daha gözyaşlarına boğulan ve kendini verdiği hobi hakkında Saim Yıldıztaşkan, “Bu hobiyi vakit geçirmek ve hanımımın vefatı dolayısıyla onun üzüntüsünü atmak için yapıyorum. Hanımımı trafik kazasında kaybettim. Tekirdağ'dan gelirken Bozüyük’te trafik kazasında kaybettim. Damadımla beraber gelirken kaza yaptılar ve hanımı kaybettim. Damadım şu anda sağ. Ölenle ölmüyor aşağı yukarı 4-5 maket yapmaya senedir devam ediyorum. Hanımın vefat etmesinden dolayı kendimi bu işe verdim. Hanımın öldüğünü tabi üzüldüm çok üzüldüm ve kendimi bu işlere adadım acısını unutmak için” diye konuştu.

Editör: Sakarya Gazetesi