Malzemeler:

1-1 kg. kuzu pirzola
2-10 adet sivri biber
3-10 adet domates
4-2 baş sarımsak
5-150 g kuyruk yağı
6-1 çay kaşığı karabiber
7-1 çay kaşığı tuz
8-Zeytinyağı

Hazırlanış:

1-Domatesler ve biberler iri iri doğranır, sarımsaklar ayıklanır.

2-Pirzolaları bir tepsiye alın. Üzerine tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı ekleyip karıştırın.

3-Tepsinin dibine düzenli bir şekilde yerleştirin.

4-Biberleri ve sarımsakları etlerin üzerine serpiştirin. Kalan pirzolaları da yerleştirin.

Domates kabuklarından salça yapımı: Doğal ve kolay tarif! Domates kabuklarından salça yapımı: Doğal ve kolay tarif!

5-Etlerin üstünü domates dilimleri ile örtün.

6-İnce kıyılmış kuyruk yağı ve tuzu domateslerin üzerine serpin.

7-Tepsinin üstünü kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin.

8-Ardından tepsinin üstünü açarak, 45 dakika daha pişirin.

9-Fırından çıkan lezzetli Fırın Ağzı, sıcak servis edilmeye hazır!

10-Kayseri mutfağının eşsiz tatlarından biri olan Fırın Ağzı, özel davet sofralarınıza ve aile buluşmalarınıza renk katacak.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi