Malzemeler:
1-1 kg. kuzu pirzola
2-10 adet sivri biber
3-10 adet domates
4-2 baş sarımsak
5-150 g kuyruk yağı
6-1 çay kaşığı karabiber
7-1 çay kaşığı tuz
8-Zeytinyağı
Hazırlanış:
1-Domatesler ve biberler iri iri doğranır, sarımsaklar ayıklanır.
2-Pirzolaları bir tepsiye alın. Üzerine tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı ekleyip karıştırın.
3-Tepsinin dibine düzenli bir şekilde yerleştirin.
4-Biberleri ve sarımsakları etlerin üzerine serpiştirin. Kalan pirzolaları da yerleştirin.
5-Etlerin üstünü domates dilimleri ile örtün.
6-İnce kıyılmış kuyruk yağı ve tuzu domateslerin üzerine serpin.
7-Tepsinin üstünü kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin.
8-Ardından tepsinin üstünü açarak, 45 dakika daha pişirin.
9-Fırından çıkan lezzetli Fırın Ağzı, sıcak servis edilmeye hazır!
10-Kayseri mutfağının eşsiz tatlarından biri olan Fırın Ağzı, özel davet sofralarınıza ve aile buluşmalarınıza renk katacak.
Afiyet olsun!