Malzemeler:

-500 gr. kuzu kaburga
-2 kg. patlıcan
-3 adet domates
-2 adet sivri biber
-5 diş sarımsak
-2 adet soğan
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı biber salçası
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1/4 çay bardağı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

-Kaburgaları yıkayın ve zeytinyağı ile ovun. Her iki tarafını da eşit şekilde kızartın.
-Patlıcanları alacalı soyup parmak şeklinde doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 20 dakika bekletin.
-Soğan, domates ve biberleri iri iri doğrayın.
-Doğranmış sebzeler ve sarımsakları bir tepsiye alın. Tuz, karabiber ve salçaları ekleyip harmanlayın.
-Zeytinyağında kavrulan kaburgayı tepsinin ortasına yerleştirin.
-Üzerine tereyağı parçaları atıp 180 derece fırında, üzeri kapalı şekilde 2 saat pişirin.
-Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirip servis edin.

Püf Noktaları:

-Kaburgaları önceden marine ederseniz daha lezzetli olur.
-Patlıcanları kızartmak yerine fırında pişirebilirsiniz.
-Fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ile kapatabilirsiniz.
-Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Kaburgaların yumuşak olduğundan emin olun.

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi