Kilis Tava İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 200 gr Kuru soğan
  • 3 Domates
  • 150 gr Yeşil veya kırmızı biber
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 Tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:

Bir adet soğan ve dört kırmızı biber iyice yıkanır ve sonra ince bir şekilde doğranır. Eğer varsa bir mutfak robotu ya da zırh kullanarak da doğrayabilirsiniz. Kırmızı biber ve soğan doğranmış et ile karıştırılır. Karışıma tuz ve karabiber eklenerek iyice yoğrulur. (Evde hazır kıyma kullanıyorsanız, bir kez daha robotta çekerek kullanabilirsiniz.)

indir-19

Tapuda dijital dönüşüm: Yeni sistem 96 müdürlükte hayata geçiyor! Tapuda dijital dönüşüm: Yeni sistem 96 müdürlükte hayata geçiyor!

Orta boy bir tepsi alınır ve tepsi içi su ile ıslatılır. Hazırlanan karışım ıslak elle tepsiye yarım santimetre kalınlığında yayılır. Tepsi kenarlarına dört parçaya bölünmüş domatesler ve soğan halkaları yerleştirilir. Üzerine taze yeşil ya da kırmızı biber eklenir. Havuçlar dilim dilim kesilerek yemeğin üstüne yerleştirilir.

Kilis-tava-tarifi

Tepsi, önceden ısıtılmış 250 derece fırında ya da pide fırınında 8-10 dakika kadar veya yemeğin üstü güzelce pembeleşene kadar pişirilir. İsteğe bağlı olarak, etin altına kabukları soyulmuş ve bıçakla ince dilimlenmiş patatesler (kışın) ya da patlıcanlar (yazın) yerleştirilebilir. Ardından tekrar kıyma karışımı üzerine yayılır.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi