Hacıince, Ramazan dönemi ve sonrasında kırmızı etteki arz-talep dengesizliğinin yaşanmayacağını ve anormal fiyat artışlarının oluşmayacağını belirtti.

Ramazan Ayında Kırmızı Et Fiyatlarında Artış Olabilir Mi?

Ramazan ayında kırmızı et talebinin artışıyla birlikte, fiyatların bir miktar yükselmesi bekleniyor. UKON Başkanı Ahmet Hacıince, Ramazan’ın, otellerin alım yaptığı ve turizm sezonunun başladığı bir dönem olduğunu ifade etti. Bu gibi dönemlerde kırmızı et fiyatlarında dalgalanmaların yaşanabileceği, ancak bunun geçici olacağı düşünülmektedir.

70 bin ton pancar üretimi 70 bin ton pancar üretimi

Bununla birlikte, kırmızı et fiyatlarındaki suni artışların önüne geçilmesi için etkili bir düzenleme mekanizmasının devreye alınmasının önemli olduğuna dikkat çekilmiştir. Özellikle, sektörün tüm paydaşlarının işbirliği yaparak bu konuda önlemler alması gerektiği vurgulanmıştır.

İthalat ve Yerli Üretim: Fiyatlar Üzerindeki Etkileri

Geçtiğimiz yıl ithal edilen besilik sığırların Ramazan ayında kesim olgunluğuna gelmesinin sektördeki etkiyi arttırdığına dikkat çeken Hacıince, Et ve Süt Kurumu’nun 40 bin baş kesimlik sığır ithal edeceğini ve bunları Ramazan öncesi piyasaya süreceğini hatırlattı. Bu durumun, piyasadaki kırmızı et fiyatları üzerinde olumlu bir etkisi olması bekleniyor.

Yerli üretimin yeterli olduğuna dair Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan alınan verilere de değinen UKON Başkanı, bu dönemde arz-talep dengesizliğinin yaşanmayacağını ve fiyatlarda büyük bir dalgalanma olmayacağını öngördüklerini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi