Malzemeler:

Hamur İçin:

1-1 çay bardağı sulu yoğurt
2-3 su bardağı su
3-1 fiske tuz
4-Yeterince un

İç Harcı İçin:

1-3 adet orta boy patlıcan
2-2 adet orta boy soğan
3-3-4 adet sivri biber
4-3 adet domates
5-1 kaşık salça
6-1 tutam maydanoz
7-Tuz ve baharat (isteğe bağlı)
8-Tercihe göre kıyma

Yapılışı:

1-Hamur için, yoğurt, su ve tuzu karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek orta katı bir hamur yoğurun.

2-Hamuru 15 dakika dinlendirin ve yumurta büyüklüğünde bezeler ayırın.

Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet! Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet!

3-İç harcı hazırlamak için; soğanları küp küp doğrayın ve sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Patlıcanları, biberleri ve domatesleri küp küp doğrayarak ekleyin. Tuz ve baharatı da ekleyip bir süre daha kavurun. Eğer kullanacaksanız kıymayı da ilave edin. Altını kapatıp maydanozu ekleyin ve harcı soğumaya bırakın.

4-Bezelerden alınan hamurları açmak için unlu bir zeminde elle veya oklava yardımıyla açın. Yufkanın yarısına hazırlanan iç harçtan koyun, diğer yarısını üstüne kapatın. Kenarları bastırarak kapatın.

5-Daha sonra saçta veya teflon tavada her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi